Vukelić istupio iz HDZ-a: HDZ ide u potpuno krivom smjeru, interes stranke se odvojio od interesa države i građana!

Foto: Arhiva

BIVŠI ministar obrane i saborski zastupnik iz redova HDZ-a, Branko Vukelić, istupio je iz stranke čiji je bio dugogodišnji član. Vukelić će u Saboru nastaviti djelovati kao nezavisni zastupnik, a o svom odlasku iz HDZ-a javnost je informirao priopćenjem:

"Nakon više od 22 godine provedenih u HDZ-u, odlučio sam istupiti iz stranke. Smatram, a to je ujedno i razlog mojeg istupanja iz stranke, da vodstvo HDZ vodi u potpuno krivom smjeru.

Smatram da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih... Takove odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer, to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači Turković i slični.

Nažalost, nakon provedenih izbora na Saboru stranke u svibnju prošle godine, došlo je do gušenja demokracije, vodstvo se počelo ponašati autoritativno, došlo je do raspuštanja pojedinih organizacija bez pravog razloga.

Radio sam u interesu stranke, države i svih njenih građana više od 22 godine, ali čini mi se i smatram da se danas interes stranke odvojio od interesa države i građana. Smatram da bi svi političari trebali gledati interes građana i države prije svega, a ne stranke.

Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih.


Dok se HDZ bavi prošlošću i samim sobom, građani brinu nad svojom budućnosti, svjesni loše politike vladajućih, ali i nepostojanja prave, ozbiljne i vjerodostojne alternative (opozicije).

Takova politika vodstva stranke i takovi odnosi unutar nje dovoljan su razlog da nakon 22 godine napustim HDZ.

Branko Vukelić"

"Vukelićevo istupanje iz HDZ-a je potez njegove savjesti"

Povlačenje Branka Vukelića iz HDZ-a komentirao je potpredsjednik stranke i karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Jelić je u priopćenju istaknuo kako je Vukelićevo istupanje, potez njegove savjesti.

"Svaka osoba pristupa političkoj opciji temeljem usporedbe usađenih načela i obiteljskog odgoja sa načelima i vizijom političke stranke. HDZ svoje djelovanje temelji na demokršćanstvu, zajedništvu i demokraciji. Svaki član stranke može u bilo koje vrijeme odlučiti ne boriti se za stajališta koja zastupa, ne složiti se sa programom i vizijom stranke i sukladno navedenom istupiti", priopćio je karlovački gradonačelnik, s napomenom da je njegov odnos i u trenucima unutarstranačkih izbora s Vukelićem bio korektan i temeljen na kulturnoj komunikaciji.

Pozvao je članove HDZ-e da se suzdrže od komentara na Vukelićev čin zbog njegovog zdravstvenog stanja.

"Bez obzira na čin istupanja, Vukeliću želim puno sreće u daljnjem radu, a primarno dobro zdravlje i brz oporavak", naglasio je Jelić.

Pročitajte više