Zaboravni sud: Odgođen početak suđenja Radeljaku za kritvorenje, nisu mu poslali optužni prijedlog

Foto: Index

NIŠTA OD početka suđenja Josipu Dikanu Radeljaku za krivotvorenje isprave kojim se htio domoći legendarnog splitskog kafića Semafor i ništa manje poznate restauracije Pimpinela u vlasništvu polubrata Željana Radmana.

Splitski Općinski sud nije mu, naime, poslao optužni prijedlog dignut još u svibnju 2011. godine. Sutkinju Teu Budimlić o propustu je jučer obavijestio branitelj Damir Primorac. Ni on nije dobio prijedlog.

Sud će ispraviti propust, a početak suđenje pomaknut je za dogodine. Radeljak je, naime, poslao dopis po kojem je do polovine siječnja u inozemstvu. Gdje, kako i zbog čega, nije pojasnio.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti Dikana da je u travnju 2008. godine u predmetu koji se vodio pred Trgovačkim sudom u Splitu radi sklapanja ugovora o prijenosu udjela u tvrtki Semiko, kritvotvorio Ramanov potpis. Želio se domoći vrijednih nekretnina koje pod Radmanovim vodstvom odlično posluju. Dikan je na Trgovačkom sudu izgubio, a zbog krivotvorenja u cijelu priču se uključilo Državno odvjetništvo. 

Navodni sporazum kojim je Dikan pokrenuo parnicu za prijenos udjela napisan je na komadu papira rukopisom. Uz njegov, stoji i Radmanov potpis. Potrajalo dok se došlo do originalnog dokumenta, jer je Dikan sudu predao tek ovjerenu kopiju. Grafološkim vještačenjem utvrđeno je da se radi o falsifikatu.

 

Pročitajte više