Zabranite joj dolazak u Sabor! Judith Reisman nije znanstvenica, već homofob i teoretičarka urote!

Foto: drjudithreisman.com

JUDITH REISMAN nije mjesto u Hrvatskom saboru, kao ni na zagrebačkim fakultetima u kojima su zakazana njena predavanja. Protiv gostovanja ove kontroverzne "znanstvenice" glas su digle brojne udruge civilnog društva, koje ističu da se radi o osobi koja koristi govor mržnje, promiče homofobiju i banalizira holokaust.

> Karamarko: Pa što ako smo zakupili dvoranu za Judith Reisman?

Gostovanje Reisman u Saboru je, prema priznanju Tomislava Karamarka, organizirao HDZ, koji je zakupio dvoranu. Josip Leko, predsjednik Sabora, tvrdi da nije uopće znao što će se u tom terminu događati u Dvorani Ivan Mažuranić.

Iz Lekinog ureda priopćeno je da je HDZ rezervirao termin, te da predsjednik Sabora ne mora biti upoznat s aktivnostima svakog Kluba zastupnika. HDZ ili bilo koji drugi zastupnički klub ima pravo samostalno organizirati protokolarne i ostale aktivnosti u prostorijama Sabora, što predsjednik Sabora ne kontrolira.

 



 

U otvorenom pismu predsjedniku Sabora Josipu Leki, Centar za LGBT ravnopravnost ističe kako je Reisman diljem svijeta poznata po svojim diskriminatornim i krajnje homofobnim stavovima. Naime, HDZ je u Saboru rezervirao dvoranu za predavanje koje će Reisman održati na temu “Iskustvo spolnog odgoja u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu”.

Zabranite joj dolazak u Sabor!

"Smatramo kako Hrvatski sabor nije primjereno mjesto za održavanje takvog predavanja. Smatramo kako takav čin obeščašćuje Zakon o suzbijanju diskriminacije kojime se “uređuje zaštita od diskriminacije na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije.” Uz to, ostaje posve nejasno zašto dr. sci. Reisman uopće drži predavanje na tu temu, iako ona sama nije sudjelovala u implementaciji niti kreiranju spolnog odgoja niti u Sjedinjenim Američkim Državama niti Ujedinjenom Kraljevstvu. Uzevši u obzir te činjenice, ne dolazimo do niti jednog drugog zaključka osim kako dr. sci. Reisman dolazi širiti netoleranciju među građanima i građankama Republike Hrvatske i njihovim izabranim zastupnicima", navode iz Centra za LGBT ravnopravnost.


"Ugostiti dr. sci. Reisman u zgradi državnog tijela koja je predstavnik SVIH građana i građanki, a i nositelj je zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj smatramo ekvivalentnim službenom dopuštanju slobodnog iznošenja homofobnih i diskriminatornih stavova kao i vrijeđanja LGBT pojedinaca i pojedinki. Također, ono šalje vrlo jasnu poruku svim LGBT građanima i građankama, a posebno jasnu onima koji su Vas osobno i Vaše kolegice i kolege izabrali kao zastupnike i zaštitnike ne samo njihovih prava, već prava svih građana i građanki Republike Hrvatske uz povjerenje da štitite i održavate Ustavni poredak Republike Hrvatske. Smatramo da je vrlo sramotna i zabrinjavajuća razina i učestalost homofobnih izjava koje se mogu čuti među redovima Hrvatskog Sabora, no naša je nada kako ćete prepoznati važnost otkazivanja ovog predavanja i pokazati kako skup takve vrste nije poželjan u prostorima Hrvatskog sabora", stoji u pismu Centra za LGBT ravnopravnost.

 

 

Judith Reisman nije znanstvenica!

Građanska inicijativa Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatska, udruge David, Protagora, Centar za građansku hrabrost i inicijative Građanska akcija i Nisam vjernik, uputili su otvoreno pismo kritike Saboru jer će u četvrtak ugostiti Judith Reisman, poznatog homofoba koji iskrivljujući znanstvene činjenice promiče govor mržnje, neravnopravnost i banalizira holokaust. Pozivaju Sabor da shodno svojoj funkciji zaštite dignitet institucije kojom predsjedaju i otkažu gostoprimstvo Reisman.


"Riječ je o osobi koja se predstavlja kao znanstvenik, ali nije pravi znanstvenik. Naime, ona nije objavila niti jedan znanstveni rad u ozbiljnom, u peer-reviewed, znanstvenom časopisu. Knjige koje piše objavljuju izdavačke kuće koje se ne bave znanstvenim izdavaštvom, već religijskom ili političkom (konzervativnom) literaturom. Riječ je o publicistkinji koja putuje po svijetu i zastupa teoriju globalne urote po kojoj je cilj i seksualne edukacije i pornografije promocija homoseksualnosti, te pedofilije i sličnih devijacija.

Banalizira holokaust i tvrdi da je nacizam stvorio homoseksualni pokret

Nadalje, poznato je da Reisman tvrdi da je nacizam i holokaust uglavnom stvorio njemački homoseksualni pokret te da je pristaša povijesno revizionističkih ideja predstavljenih u knjizi 'Ružičasta svastika'.

Zgrada Hrvatskog Sabora je simbol naše državnosti, odnosno vrijednosti koje se Republika Hrvatska obavezala štititi svojim Ustavom i potpisom na međunarodnim poveljama o ljudskim pravima, a upravo te vrijednosti bi nastupom Judith Reisman bile dovedene u pitanje.

Njezin boravak u Hrvatskoj trebao bi biti vrhunac višemjesečne kampanje klerikalnih krugova, koji se protive primjeni 4. modula Zdravstvenog odgoja u školama. Lažno predstavljena kao znanstvenica Judith Reisman je u Hrvatsku dovedena da bi znanstvene temelje 4. modula prikazala kao plod "zločinačko homoseksualno-pedofilskog" rada Alfreda Kinseya.

Na zapadu je nitko ne shvaća ozbiljno pa "prodaje" svoje ideje po Trećem svijetu


Klerikalna kampanja protiv sekularnosti i ustavnog poretka RH, a koja svoje "znanstveno utemeljenje" nalazi u djelovanju Judith Reisman, sve više poprima nasilna obilježja, odnosno izaziva nasilne posljedice. Iz usta klerikalaca čuje se da u Hrvatskoj neće biti mira, sije se govor mržnje protiv seksualnih manjina, poziva se na novu Oluju. Javne osobe koje zagovaraju umjetničku slobodu naspram cenzorskih pritisaka klerikalnih krugova u slučajevima plakata za Gavellinu predstavu "Fine mrtve djevojke" i film "Svećenikova djeca", bivaju izložene prijetećim mailovima, pozivima, a prijeti se i nastavnicima koji bi trebali predavati po programu 4. modula Zdravstvenog odgoja.

Djelovanje Judith Reisman izgubilo je odavno bilo kakav značaj u njenoj domovini i ona zadnjih godina nastupa u sličnim klerikalnim kampanjama po Trećem svijetu. Hrvatska je na pragu da postane članica EU i smatramo da bi nastup spomenute u Hrvatskom Saboru predstavljao gaženje Ustava i njegovih vrijednosti, te civilizacijskih i državno-političkih težnji naše države.

Zagovornici smo vjerskih sloboda i slobode izražavanja; nemamo ništa protiv toga da ona o zdravstvenom odgoju debatira sa stručnjacima koji su na njemu radili u medijima ili na javnim tribinama, ali ne možemo zamisliti niti jedan parlament uljuđene zemlje koji bi ugostio osobu koja zastupa ideje suprotne ljudskopravaškim vrijednostima, a kojima se širi mržnju i potiče na nasilje, te vas još jednom pozivamo da Judith Reisman otkažete gostoprimstvo", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Građanska inicijativa Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatska, a pismo supotpisuju udruge David, Protagora, Centar za građansku hrabrost, Građanska Akcija i građanska inicijativa Nisam vjernik.

Ženske udruge zgrožene najavu o nastupu Reisman


Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske priopćili su da su zgroženi i zabrinuti zbog najave da će američka dr. Judith Reisman nastupiti u Hrvatskom saboru i zatražili su svih državnih dužnosnika da odbiju susret s njom.

"Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske izražavaju zgražanje i zabrinutost zbog najave da će u Saboru u četvrtak 31. siječnja 2013. nastupiti američka pseudoznanstvenica Judith Reisman, poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava osoba homoseskualne orijetnacije i banaliziranju holokausta.

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske traže od svih državnih dužnosnika da odbiju susret s Judith Reisman jer će na taj način pokazati dosljednost u poštivanju Ustava RH i vrednota ustavnog poretka, te poslati jasnu poruku da kao izabrani dužnosnici i dužnosnice poštuju i dosljedno promiču unapređivanje ljudskih prava svih građana i građanki te poštuju tekovine antifašizma i promiču vrednote sekularizma", navodi se u izjavi za medije dviju udruga, koje napominju i kako u potpunosti prihvaćaju izjavu kojom su svoje protivljenje dolasku Reisman u Sabor danas izrazili Pokret za sekularnu Hrvatsku i još pet udruga.

Pročitajte više