Zadarski vijećnik: Reno Sinovčić je samo jedan krak organizacije koja provodi strahovladu u Zadru

Screenshot: HRT

ZADARSKI gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač kazao je kako je uhićenjem Rena Sinovčića riješen samo jedan krak interesne političke organizacije koja godinama provodi strahovladu u Zadru.

"Nemoguće je da je NK Zadar imao temeljni kapital od 70 milijuna kuna kada je i bivši direktor Novica Erlić svojevremeno izjavio da NK Zadar nema ni kune imovine", kazao je Pupić Bakrač, prenosi Antena Zadar

"Sinovčić je tako postao vlasnik na nekakvih navodnih 70 milijuna kuna potraživanja koje je on navodnim pozajmicama davao igračima, a iako sam u niz navrata na to upozoravao gradonačelnika Zadra Božidara Kalmetu i tvrdio da je privatizacija nezakonita, oni nisu nikad reagirali i mogu stoga pretpostaviti da su mu pogodovali. ", dodao je zadarski vijećnik.

Podsjetio je i kako su njemu nedavno nepoznati počinitelji bacili dvije eksplozivne naprave u dvorište, te da su oni koji su se usudili suprotstavljati se Sinovčići završavali na naslovnicama njegovih medija.

"Nad njima se provodio medijski reket i sve to govori o strahovladi u Zadru, ali ovo je samo jedan krak. Ne znam što se Sinovčiću stavlja na teret ali sam uvjeren da privatizacija NK Zadra nije provedena zakonito te da u tome svoju ulogu imaju i Grad Zadar i gradonačelnik.", zaključio je Pupić Bakrač.

Pročitajte više