Zadrani spremaju prosvjed, gradonačelnik tvrdi: Taj politički pamflet im neće uspjeti!

Foto: Luka Gerlanc / Cropix

U ZADRU će se idući petak u 10 sati održati prosvjed protiv lokalne HDZ-ove vlasti. Zadrani nezadovoljni zbivanjima u gradu prosvjed organiziraju preko Facebooka.

"Nema govora o nikakvom politikantstvu, iza nas ne stoji nitko osim nas samih. Mi smo građani ovog grada, mi smo razočarani sa svime što se događa u ovom rasprodanom, uništenom i opustošenom gradu. Želimo promjene i to što je moguće prije. Želimo da oni koji su nas doveli u ovu situaciju odgovaraju za sve što su napravili. Još jednom ponavljam, pozivam sve one koji se pronalaze u našem proglasu da se pridruže ovoj građanskoj inicijativi i prosvjedu. Moramo pokazati uhljebljenoj i korumpiranoj gradskoj vlasti što mislimo o njima. Moraju vidjeti da smo mi ti koji ih hranimo i da trebaju raditi u našem, a ne svom osobnom interesu", tvrdi jedan od organizatora prosvjeda u razgovoru za lokalni portal ZDNews.hr.

Vrlo brzo stiglo je i očitovanje HDZ-ovog gradonačelnika Zadra Zvonimira Vrančića. Uvjeren je, kaže, da prosvjed neće uspjeti.

"Što se tiče teksta s kojim se poziva na prosvjed, dojam je da se radi o zlonamjernom pamfletu koji želi izazvati pobunu građana. Sav je ispunjen netočnim parolama. Očito se nema za cilj rješavanje konkretnih problema, nego se radi o politikantskoj igri u predizborne svrhe. Nadam se da će to i građani prepoznati. Mogu samo naslućivati tko stoji iza njega i ne bih dalje o tome. Ja svoj posao radim pošteno i odgovorno i nisam uključen u bilo kakve podzemne igre i afere kao što je slučaj u drugim sredinama. Javni interes i interes građana mi je uvijek u prvom planu. Zadar je grad visokog javnog standarda i izgledne perspektive. Naš grad je uvažen i poštovan i ostvaruje dobre razvojne rezultate. Pred našim gradom je i lijepa budućnost. Uvjeren sam da je većina građana suglasna s mojim stavom, i da ćemo zajedno raditi dalje u interesu našeg gradu", kaže Vrančić.

Na dan održavanja prosvjeda gradonačelnik će, kako kaže, biti u Gradskoj vijećnici: "Mislim da prosvjed neće uspjeti i da će građani prepoznati da tu nema ničeg konkretnog jer se radi o igrama. Baš taj dan imamo sjednicu Gradskog vijeća i bit ću na njoj".

Pročitajte više