Zagreb dodijelio 52 stipendije učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Foto: Zagreb.hr

GRAD Zagreb dodijelio je 52 stipendije učenicima prvih razreda strukovnih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Stipendije iznose 900 kuna mjesečno.

"Stipendija je za prvu godinu 900 kuna i naravno da sam sretna. Ja ću to sada čuvati za vozački", kazala je jedna učenica.

Dvanaestu godinu za redom Grad dodjeljuje stipendije za 39 deficitarnih zanimanja i do sada je stipendirao gotovo 1.300 učenika.

"Hrvatski zavod za zapošljavanje zajedno sa Obrtničkom komorom grada Zagreba svake godine odredi koja su to deficitarna zanimanja koja bi trebalo stipendirati i nakon toga kreće proces natječaja za odabir najboljih kandidata", kaže Slavko Borac, zamjenik pročelnika za obrazovanje.

U 12 godina izdvojeno 46 milijuna kuna


"U proteklih 12 godina, Grad Zagreb je izdvojio oko 46 milijuna kuna. Ove godine taj iznos će biti oko 2 milijuna kuna. Oni učenici koji polaze u 1. razred mogu računati na stipendiju od 900 kuna, oni koji idu u drugi razred, u vrijednosti od 1.200 kuna, a oni koji polaze u 3. razred, stipendiju od 1.500 kuna", rekao je Borac.

No, ne bude li za mlade posla, školujući svoje kadrove i stipendirajući ih, pomagat ćemo bogatije od nas.
 
"Ja ću ići u Njemačku, tamo će biti posla. Ne želim baš ostati u Hrvatskoj jer ovdje nema posla", rekao je jedan od učenika.

Pročitajte više