Zagrebačka policija ulovila dvije bande lopova koje su ukupno napravile štetu od 330 tisuća kuna

Foto: FAH

U RAZMAKUod nekoliko dana zagrebačka policija uhvatila je dvije skupine kradljivaca koji su mjesecima iz zgrada, garaža, šupa i automobila krali sve što im se našlo pod rukom - od bicikala i guma do plinskih boca i glazbenih instrumenata čime su napravili štetu od gotovo 330 tisuća kuna.

U jednom slučaju policija tereti 27-godišnjaka i 53-godišnjaka da su na području Trešnjevke tijekom rujna 2014. i od veljače do lipnja ove godine počinili čak 50 provala, od čega deset u pokušaju.

Lopovski dvojac je na mjesto krađe dolazio automobilom gdje je lomio lokote i brave na šupama, podzemnim garažama i zajedničkim prostorijama odakle je otuđivao bicikle, alat, automobilske gume, glazbene instrumente, plinske boce, alkoholna pića i drugo.

Dio predmeta je vraćen oštećenima, dok su dio osumnjičeni prodali, izvijestila je u utortak zagrebačka policija, koja štetu u tom slučaju procjenjuje na 170.000 kuna.

Mladići počinili niz krađa

U drugom slučaju, koji je razriješen prije dva dana, uhvaćen je 20-godišnjak kojeg policija s dvojicom maloljetnika tereti za više razbojništava, razbojničkih krađa i krađa, ali i protupravno oduzimanje slobode i iznudu.

Istraživanjem je utvrđeno da je 20-godišnjak na području Zagreba od veljače do kolovoza 2015. počinio razbojništvo, četiri drske krađe, 16 teških krađa provaljivanjem, 17 krađa te pet pokušaja teških krađa.

Na meti su im bila dvorišta kuća, stambene zgrade, garaže i automobili iz kojih su krali alat, bicikle, torbice, mobitele i druge predmete. Sumnja se također da je 20-godišnjak s jednim maloljetnikom počinio dva razbojništva kojeg se tereti da je sam počinio dvije krađe provaljivanjem, razbojničku krađu i tri krađe i s drugim maloljetnikom jednu tešku krađu.

Policija 20-godišnjaka tereti i da je u srpnju ove godine počinio kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu maloljetnika dok je zajedno s drugoosumnjičenim, od lipnja do kolovoza na štetu istog maloljetnika počinio kazneno djelo iznude.

Ukupnu materijalnu štetu nastalu u tim slučajevima policija procjenjuje na 158 tisuća kuna.

Pročitajte više