Zagrepčani ispred Džamije puštaju u nebo lampione želja

Foto: Screenshot

ČAK 1.500 lampiona želja pušta se večeras ispred zgrade Hrvatskog doma likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma u zagrebačko nebo. Ovim projektom već se četvrtu godinu zaredom pokušava potaknuti ljude da vjeruju u sebe i svoje snove. Organizatori očekuju oko 10 tisuća građana s barem toliko želja ispred Džamije.

"Kapulica i Lampioni" i ove godine ostvaruju naše želje. Pozivaju se svi zainteresirani na svjetlosnu proslavu zajedništva u 20 sati, a Zorica Živković Farina u ime organizatora otkriva detalje ovog projekta.

"Projekt je počeo prije četiri godine, razvio se u jedan megaprojekt gdje ljudi lansiraju svoje želje na simboličan način u nebo, u zrak i čekaju da im se one vrate, odnosno padnu s neba".

Nezaboravan prizor iz Hrvatske prošle godine su popratili CNN, BBC, Washington Post i China Daily, a ove će se godine snimiti video čestitka koja će se poslati na svih sedam kontinenata.

"Ove godine smo ih odlučili preduhitriti i poslati svim medijima svijeta na svim kontinentima, jednu lijepu čestitku iz Hrvatske, a to će biti upravo video čestitka puštanja lampiona za koju je čak i skladbu napisao Matej Meštrović", otkriva Živković Farina.

Oni koji ne propuštaju pustiti svoj lampion u zagrebačko nebo iz svog iskustva jamče da im se želje ostvaruju, pa pozivaju sve Zagrepčane večeras od 20 sati na svjetlosnu proslavu zajedništva ispred Džamije. Broj lampiona je ograničen, ali zato za broj želja nema ograničenja.

"Prema našim procjenama, očekujemo oko 10.000 ljudi. Naravno, za to su bile potrebne određene mjere sigurnosti i ovim putem se zahvaljujemo hitnoj pomoći, vatrogascima, obavezno policiji, pa tako i Gradu Zagrebu i turističkoj zajednici, svima koji su podržali ovaj projekt".

Pročitajte više