Zamjenik ministrice graditeljstva: Škole u Gunji bit će spremne za novu školsku godinu

Foto: Hina

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica socijalne politike Milanka Opačić u posjetu je Županjskoj posavini.

Opačić je obišla kontejnersko naselje u Račinovcima gdje je u desetak kontejnera smješteno 30 osoba te najavila kupovinu dodatnih kontejnera.

"Mislim da smo sve skupa naručili 100-injak kontejnera i time bi smo mogli pokriti potrebe Gunje, Rajevog sela i Račinovaca. Ja se nadam da će bar jedan dio kuća što prije obnoviti, one koje ne trebaju ponovnu gradnju, pa će ovi kontejneri ostati za one ljude koji će nešto duže morati izbivati iz svojih mjesta. Bolje za njih, bolje nego da spavaju na mokrim pločicama u poplavljenim kućama, iako to nije neko trajno rješenje", rekla je Opačić.

Željko Uhlir: Škole u Gunji bit će spremne za novu školsku godinu

Zamjenik ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja Željko Uhlir i pomoćnik ministrice Davor Oršanić, održali su danas u Gunji radni sastanak s ravnateljima škola na poplavljenom području te razgovarali o obnovi oštećenih školskih zgrada.

Radovi na obnovi poplavom uništene osnovne škole Antuna i Stjepana Radića u Gunji trebali bi započeti u ponedjeljak, a sve bi trebalo biti gotovo u roku mjesec i pol dana, potvrdio je zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja, Željko Uhlir nakon radnog sastanka s ravnateljima škola na poplavljenom području.

"Ona bi morala biti za normalnu školsku godinu spremna u potpunosti. Znači sve kompletno osvježeno, promijenjeni podovi, sređene prostorije, grijanje. To će sve u mjesec i pol dana biti riješeno. I sportska dvorana. Nadamo se da ćemo dobiti dobre izvođače na natječaju, koji imaju kapaciteta, jer to je velik zahvat koji mora u kratkom roku biti obavljen."

Vrijednost radova za školu u Gunji je oko 7 milijuna kuna.

Uhlir je dodao kako će obnova na ostalim obrazovnim ustanovama na tom području biti lakša.

"Zato što su to manje škole, bit će manji zahvati i bit će ih lakše riješiti. A glavno nam je da dobijemo dobre izvođače koji će sa kapacitetima to u mjesec dana isforsirati."

Cilj je obnoviti svih šest škola s poplavljenog područja do početka školske godine.

Pročitajte više