Zaninović: Kakve investicije? Ministri u Split dolaze od izbora do gay parade!

Foto: Arhiva

"INVESTICIJE?! Kakve investicije? Pa ministri u Split dolaze od izbora do gay parade koja s gotovo milijun kuna troškova njima predstavlja najznačajnije ulaganje", bio je, kao i obično, bez dlake na jeziku Tomislav Zaninović, kandidat za splitskog gradonačelnika s Bačvica.

"Pet ministara priča praznu priču, bolje im je da zasuču rukave"

Zaninović se ne može načuditi "praznoj priči" petorice ministara koji su pohodili Split. "Kakva je to turneja? Kakvi su njezini ciljevi? O kakvoj investicijskoj klimi pričaju ti ljudi s ovakvim poreznim haračem? Pa i sam potpredsjednik Vlade Branko Grčić priznao je da nema nikakve šanse da će privatni sektor investirati prijeko potrebna sredstva. Kako misle išta napraviti? Ekonomska politika hrvatske Vlade vodi nas u sigurnu propast. Umjesto da obilaze gradove i kukaju kako se ništa ne može napraviti, bolje neka se prihvate posla i pokažu zbog čega su dobili povjerenje građana. Dosad se nisu pokazali. Umjesto da brod pokrpaju i zaplove ka boljem sutra, mi tonemo prema dnu poput Titanica. Lako je za njih, oni će se snaći, kao što su se jako dobro snalazili i dosad, no što će građani koje su iznevjerili lažnim obećanjima? Nezadovoljstvo je sve veće, a za to svakako ima razloga", poručio je vladajućima Zaninović.

"Ivanišević ne može raditi za dobro građana, već isključivo svoju korist"

I za HDZ je imao par riječi.

"Klijentelizam, podilaženje uskim privatnim interesima. Vjekoslav Ivanišević, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika ima svoje reference s kojima se može pohvaliti. Riječ o bespravnom graditelju u zaštićenoj park šumi Marjan. Treba li takav voditi grad? Ja mislim da ne. Stručnjak, arhitekt, čovjek koji je bez natječaja dobio uređenje Marmontove ulice, diktatom HDZ-a zgradu novog rodilišta za skromnih 3,5 milijuna kuna. Sasvim je jasno da Ivanišević ne može raditi za korist građana, već samo za svoju i svojih stranačkih drugova", tvrdi Zaninović.

"HDZ je izgubio vjerodostojnost"

"Što može građanima Splita ponuditi HDZ, stranka kojoj sude zajedno s bivšim liderom Ivom Sanaderom koji je bio glavni kreator svih operacija u Splitu posljednjih deset godina. Od Liste Velog mista do Keruma, sve uz asistenciju i nadzor Jerka Rošina. Kerum je sam neki dan priznao da je eksperiment HDZ-a pa se da zaključiti kako Sanaderova epoha u Splitu tako još uvijek traje premda mu sude po četiri pravomoćne optužnice za najgoru pljačku hrvatskog naroda, zapravo za veleizdaju. Mislim da je to skandalozno i da HDZ nema apsolutno više što tražiti na političkoj sceni jer su se ovih 20 godina vlasti toliko kompromitirali da ih ne mogu spasiti ni uspješni lokalni političari poput Zlatka Ževrnje. Što vrijedi jedan čovjek, kada je sustav pogrešan", zaključio je Zaninović.

Pročitajte više