Zaražena hrana koja je "pala" na granici s BiH nije nestala, uništena je!



DIO POŠILJKE zaraženog mesa i mlijeka, koja je nedavno "pala" na granici s Bosnom i Hercegovinom, je uništen, a dio je vraćen u BiH, doznaje Index iz Ministarstva poljoprivrede.

Podsjećamo, Novi list je danas objavio da nitko ne zna gdje je pošiljka završila. Iz nadležnih institucija BiH su, naime, lokalnim medijima izjavljivali kako oni o slučaju ništa ne znaju i kako pošiljka nije vraćena.

Indexov izvor iz Ministarstva poljoprivrede tvrdi da se vjerojatno radi o šumu na komunikacijskom kanalu među institucijama u BiH, koje imaju specifičan način komuniciranja.
Također, nije isključeno ni da se radi o podmetanju, s obzirom da mnogima ne odgovaraju sve intenzivnije kontrole proizvoda koji se uvoze u Hrvatsku.

Tko je proizveo pokvarenu hranu?

I dalje nije poznato tko su proizvođač ili uvoznik zaražene hrane. Index je proteklih dana kontaktirao više proizvođača hrane u BiH, a svi demantiraju da su na bilo koji način povezani s pokvarenom pošiljkom. Iz jedne kompanije nam je čak rečeno da i oni pokušavaju saznati o kome se radi, s obzirom da im je čitava ova afera štetna za posao.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede je, podsjećamo, ranije priopćilo kako nije bilo potrebe da se javnost obavještava o detaljima slučaja zato što nije bilo nikakve mogućnosti da zaražena hrane dođe do potrošača. U Ministarstvu ističu da su kontrole vrlo rigorozne, te da i sami distributeri paze na sigurnost jer bi im posao vrlo brzo propao kada bi građanima prodali pokvarenu hranu. 

Pročitajte više