Zastupnici o molitvenoj grupi u Saboru: "Zašto ne? Ovo je zemlja koja omogućava apsolutno sve slobode"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

NAKON povratka s Molitvenog doručka iz SAD-a don Ivan Grubišić odlučio je ponovno aktivirati ideju da se u Saboru formira jedna molitvena grupa.

Slično je već pokušao dogovoriti s pokojnim predsjednikom Sabora Borisom Špremom, koji se s idejom načelno složio, ali sve je ostalo samo na tome. Pitali smo zastupnike bi li se pridružili Grubišićuu molitvi prije sjednica.

"Ako treba, zašto ne. Kad god se nađem sa svojim župnikom ili biskupom onda se uredno pomolimo, bilo za ručak ili večeru, iako to u pravilu ne prakticiram. Prema tome, ne bi me smetalo, ali da budem iskren, ne vjerujem da bi se takvim skupovima ovdje u Parlamentu puno njih i pridružilo", istaknuo je nezavisni Damir Kajin.

HDSSB-ov Boro Grubišić također nije protiv takve ideje.

"Ako bolnica ima kapelicu i Crkvu gdje se moli Bogu, pa zašto ne bi imao i Sabor. Nemam ništa protiv toga. Osim toga, ja bih mogao mnogima, pogotovo iz redova vladajućih, pokazati im i naučiti ih kako se moli", kazao je Grubišić.

Pozitivnog je mišljenja i HNS-ov Petar Baranović.

"Zašto ne. Ovo je zemlja koja omogućava apsolutno sve slobode, pa tako i vjerske i smatram da je apsolutno primjereno da se ljudima koji imaju takve potrebe i takve želje osiguraju uvjeti. Nije Hrvatski sabor kao institucija nikakva iznimka od ostatka hrvatskog društva", poručio je Baranović.

Pročitajte više