Završila nova runda pregovora o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, još uvijek nema dogovora

Foto: Guliver Image/Getty Images

U BRUXELLESU je završen zajednički sastanak premijera Srbije Ivice Dačića i premijera Kosova Hashima Tachija s visokom predstavnicom Europske unije Catharine Ashton, na kojem nije postignut konačni dogovor, javlja dopisnik agencije Anadolija.

Prema izvorima iz Bruxellesa, tijekom današnjih razgovora još uvijek nije postignut dogovor oko pitanja telekomunikacija i energetike.

Prema podacima do kojih je došao dopisnik agencije Anadolija, trenutno je u tijeku bilateralni razgovor premijera Srbije Dačića s Ashton.

Nakon jutrošnjih razgovora Dačića i Tachija, oko 14.00 sati je počeo zajednički susret s Ashton koji je trajao do 17.00 sati. Najviše se razgovaralo o telekomunikacijama i energetici, odnosno o pozivnom broju za Kosovo i sistemu upravljanja za prijenos električne energije koji se nalazi na sjeveru Kosova. Sporno je i pitanje lokalnih izbora u studenom.

Beogradu je neprihvatljivo da se na glasačkim listićima na kosovskim lokalnim izborima nađe oznaka Republike Kosovo, zbog čega postoji mogućnost da, ako do tog dođe, pozove Srbe s Kosova da ne sudjeluju na izborima.

Pročitajte više