Zbrisao sa 1,6 milijuna eura: Maduniću nova optužnica, nakon Cuzzijevih prevario još kupaca stanova

Foto: Croatia.ch

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je novu optužnicu protiv vlasnika tvrtke Virgula Ante Madunića koji je zbrisao iz Hrvatske kada se trebao javiti na služenje kazne od godinu dana zbog prevare obitelji Cuzzi teške 140 tisuća eura.

Cuzzijevi prvi progovorili o Maduniću

Cuzzijevi su htjeli kupiti stan kod Madunića, no odustali su kada su shvatili da nikada neće riješiti papire. Tražili su novac natrag, Madunić je čak sklopio ugovor kojim se obavezao da će novac vratiti, što nikada nije napravio. Indexu se požalio da će vratiti novac, čim mu drugi plate ono što mu duguju.

Sada se otkrilo da Cuzzijevi nisu bili jedini prevareni, već da je bivši konzul RH u Švicarskoj prevario još kupaca stanova. Platili su mu 1,6 milijuna eura, a on je obećao da će sve platiti banci i na taj način skinuti zabilježbe s nekretnina. Nije to napravio, već je pobjegao najprije u BiH, dok najnovije informacije govore da je u Njemačkoj.

Pokupio novac i nestao

Državno odvjetništvo tereti Madunića da je prevario devet kupaca stanova neistinito im prikazavši da će po isplati kupoprodajne cijene ishoditi kod banaka brisovna očitovanja radi brisanja uknjižbe založnog prava na tim stanovima. Okrivljenik je, međutim, unaprijed odlučio da ne postupi na taj način, već je novac zadržao za sebe i svoje društvo te je tako oštetio kupce stanova za 1,6 milijuna eura. 

Državno odvjetništvo zatražilo je da se Maduniću sudi u odsutnosti jer je već duže vrijeme u bijegu.

Pročitajte više