"Zdravlje nema cijenu": U Resniku u nedjelju prosvjed protiv gradnje Centra za gospodarenje otpadom

Foto: Google Maps

U ZAGREBAČKOM naselju Resnik u nedjelju će se održati prosvjed protiv izgradnje spalionice i Centra za gospodarenje otpadom. Prosvjed pod nazivom "Zdravlje nema cijenu" organiziraju Udruga za zaštitu okoliša - Resnik (UZOR) i Građanska inicijativa Krizni eko stožer za Resnik i grad Zagreb zbog neekološkog zbrinjavanja komunalnog otpada u Zagrebu, te najave gradonačelnika Milana Bandića da će se Centar za gospodarenje otpadom graditi u Resniku.

Dario Čalušić iz Kriznog eko stožera izjavio je Hini da će u građani u nedjelju prosvjedovati jer je Bandić najavom izgradnje Centra za gospodarenje otpadom zapravo poručio da će "svo smeće iz Zagreba ići u Resnik". "Bandić nas je izigrao. U predizbornoj kampanji rekao je da možemo mirno spavati jer u Resniku neće biti ništa vezano za smeće. A sada namjerava ovdje graditi Centar za gospodarenje otpadom s MBO tehnologijom (mehaničko-biološka obrada otpada), a svaki MBO ima u sebi malu spalionicu otpada", istaknuo je Čalušić.

Stoga će se u nedjelju, 10. studenoga, u 12,30 sati, na središnjem resničkom prostoru ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije održati prosvjed upozorenja na kojem organizatori očekuju veliki odaziv građana, udruga za zaštitu okoliša poput "Zelene akcije" i nekih političkih stranaka.

Pročitajte više