Željko Širić osuđen na uvjetnu kaznu zbog bespravne gradnje u Milni na Braču

Foto: Index

ŽELJKO ŠIRIĆ, posrnuli dužnosnik HNS-a optužen za 30 tisuća eura mita kojeg je dobio kako bi Hajduku osigurao regularno suđenje, mora se mučiti i s postupkom za bespravnu gradnju u zaštićenom obalnom pojasu u uvali Spacamiža u Milni na otoku Braču.

Sudac Mile Rebić izdao je po optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu kazneni nalog prema kojem je Širić osuđen na predloženu sankciju od osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Nije Širić jedini...

Širić je od 2008. do 2010. godine bez dozvole u prirodnom krajobrazu sagradio čitav niz građevina. Glavna ima dimenzije 9,6 sa 8,6 metara i visinu od četiri metra. Na bračkom imanju Širić je podignuo i dvije pomoćne prizemne građevine značajnijih dimenzija, stubište te potporni zid od 18 metara.

Državno odvjetništvo postupalo je po novinskim napisima koji su koncem 2011. godine otkrili bespravnu gradnju, dok se Indexu SDP-ov načelnik Općine Milna Frane Lozić požalio kako Širić nije jedini kojem je izdano rješenje za uklanjanje bespravno sagrađenih objekata u uvali Spacamiža. Objekti i dalje stoje na svom mjestu i čekaju bagere...

Pročitajte više