Zmajlović smijenio ravnatelje NP Krka i PP Papuk: "Očekivao sam da će Bulat sam podnijeti ostavku"

Foto : Nikolina Stipaničev/Cropix

MINISTAR zaštite okoliše i prirode Mihael Zmajlović razriješio je ravnatelja Nacionalnog parka Krka Željka Bulata.

Prošloga tjedna je Uskok osumnjičio Bulata za primanje mita i namještanje javnih natječaja. Nije mu određen istražni zatvor, ali mu je zabranjeno obavljanje poslova ravnatelja.

Bulat je na ispitivanju u Državnom odvjetništvu zanijekao odgovornost za kaznena djela koja mu stavljaju na teret. Uz njega su osumnjičena i dvojica poduzetnika, Austrijanac Fred Alexander Bobek iz Fažane te Milan Čuk iz Šibenika. Obojica su poslovala s NP Krka. Uskok tvrdi da su suradnju "podmazali" darovima za Bulata. Bobek mu je, tako, navodno sredio povoljnu nabavku glisera Merry Fisher 725 i vanbrodskog motora. Time je Bulat nezakonito priskrbio 50-ak tisuća kuna, dok je Nacionalni park oštećen za 85 tisuća kuna kod posla s tvrtkom Fred Bobek d.o.o.

"Sve ovo nanosi ogromnu štetu ugledu Nacionalnog parka Krka i očekivao sam da Željko Bulat sam podnese ostavku. Definitivni argument trebala mu je biti točka iz Rješenja županijskog suda u Splitu u kojoj se "zabranjuje obavljanje određene poslovne aktivnosti osumnjičeniku Željku Bulatu i to ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka te bilo kakvih poslova vezanih uz poslovanje Javne ustanove Nacionalni park Krka, kao i zabrana dolaženja u prostorije", navodi ministar Zmajlović.

Osim razrješenja Ravnatelja, ministar Zmajlović zatražio je od Državnog ureda za reviziju provođenje izvanrednog nadzora nad financijskim poslovanjem Javne ustanove Nacionalni park Krka u zadnjih pet godina. Isto tako, donio je Odluku o provođenju upravnog nadzora nad poslovanjem NP Krka. Za vršitelja dužnosti ravnatelja NP Krka ministar Zmajlović imenovao je Dragu Marguša.

Smijenjen i ravnatelj PP Papuk

Dosadašnjeg ravnatelja Javne ustanove Park prirode Papuk Ivicu Samardžića smijenio je zbog višekratnih kršenja propisa i općih akata te državne ustanove.

Uprava PP Papuk još u rujnu od Zmajlovića je tražila Samardžićevu smjenu uz optužbe za neprimjereno ponašanje, poput vikanja na djelatnike i zadavanja radnih zadataka neprimjerenih stručnoj spremi i opisu radnoga mjesta, narušene međuljudske odnose sa zaposlenicima, unošenje straha uručavanjem devet upozorenja za otkaz, neadekvatno ekipiranje ustanove i provedbu pogrešnih projekata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.