Zračna luka Pula: Institut IGH i Airport Consulting Vienna započinju izradu Master plana

Foto: airport-pula.hr

ZRAČNA LUKA PULA predstavila je danas na konferenciji za javnost u Puli zajednicu ponuditelja odabranu za izradu Master plana Zračne luke Pula za razdoblje 2014. do 2039. godine. Naime, nakon provedbe javnog natječaja u lipnju ove godine, pristigle su 4 ponude, te je kao najbolji ponuditelj odabrana Zajednica ponuditelja IGH iz Zagreba i Airport Consulting Vienna iz Beča.

Master plan Zračne luke Pula sastavni je dio projekta "Studija razvoja Zračne luke Pula d.o.o. za razdoblje 2014.-2030.", ukupne vrijednosti 4.989.092,00 kn, od čega 3.443.640,70 kn sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Promet 2007.-2013, priopćili su iz Zračne Luke Pula.

Master plan je jedan od temelja gospodarskog razvoja lokalne zajednice

"Izradom Master plana razvoja Zračne luke, vrijednosti 1.098.000,00 kn, dobit će se smjernice za daljnji razvoj infrastrukture i cjelokupnog poslovanja, s definiranim ciljevima i strategijom razvoja kao osnovom opstanka na tržištu zračnog prometa. Master plan, naime, predstavlja jedan od temelja gospodarskog razvoja lokalne zajednice i Istarske županije", rekao je voditelj projekta, Dean Boljunčić iz Zračne luke Pula.

U izradi, koja će trajati osam mjeseci, sudjelovat će stručnjaci iz područja zračnog prometa, planiranja razvoja turističkih destinacija i/ili regija i turističkog marketinga, financija, prostornog planiranja i arhitekture u suradnji sa svim relevantnim dionicima kao što su Istarska županija, grad Pula i općina Ližnjan, turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, predstavnici privatnog sektora i mnogi drugi, zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više