Župan Kožić: Do kraja godine rashodi Zagrebačke županije u skladu s planom

Screenshot: YouTube

ŽUPAN Zagrebačke županije Stjepan Kožić zadovoljan je punjenjem proračuna te županije, a prema polugodišnjem izvješću o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije, za prvih šest mjeseci ove godine ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od nešto više od 141 milijuna kuna, što je ispunjenje na razini od gotovo 47 posto.

Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je na današnjoj sjednici Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije za prvih šest mjeseci 2014. prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 141.063.226 kuna ispunjeni su na razini 46,9 posto plana, dok ukupni rashodi u prvoj polovici 2014. iznose 108.519.689 kuna, priopćeno je iz Ureda župan Stjepana Kožića.

Kožić: Do kraja godine rashodi u skladu s planom

Navode se Kožićeve riječi da se oko 80 posto prihodovne strane Proračuna puni se iz poreza na dohodak te da to ukazuje na stabilnost gospodarstva u Županiji. Kada je u pitanju rashodovna strana, župan je podsjetio da su se u prvoj polovici godine raspisivali natječaji i provodili postupci javnih nabava pa očekuje kako će do kraja godine i rashodovna strana Proračuna biti u skladu s planom.

Vijećnici su upoznati i s Izvješćem o obavljenoj financijskoj reviziji Zagrebačke županije za 2013. koja se provodila od 27. siječnja do 18. lipnja ove godine. Ističe se da je Državni ured za reviziju dao Zagrebačkoj županiji bezuvjetno mišljenje o financijskim izvještajima i poslovanju i to deveti put za redom.

Što prije usvojiti Planove gospodarenja otpadom


Prihvaćeno je i Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom Zagrebačke županije za 2012. i 2013. U izvješću stoji kako od 34 jedinice lokalne samouprave (JLS) na području Županije njih 12 još uvijek nije donijelo svoje Planove gospodarenja otpadom (PGO). Svi planovi nalaze se u različitim fazama postupka izrade. Spomenute planove potrebno je čim prije usvojiti i prethodno uskladiti s PGO Republike Hrvatske i Zagrebačke županije.

Nakon utvrđivanja dnevnog reda, vijećnici SDP-a napustili su sjednicu Skupštine jer nije usvojen njihov prijedlog da se točke vezane uz lovstvo skinu s dnevnog reda.

Obrana od poplave

Vijećnici su na Aktualnom satu postavljali pitanja vezana uz obranu Zagrebačke županije od budućih poplava, odnosno što se radi kako bi se ovo područje zaštitilo od često nabujale rijeke Save i to od granice sa Slovenijom, pa sve do grada Siska.

Vijećnike je, među ostalim, zanimalo i hoće li se krenuti u sanaciju klizišta Pušća - Dubravica staroga deset godina, te hoće li Zagrebačka županija u idućoj godini nastaviti stipendirati učenike i studente sa svog područja.

Pročitajte više