Abramoviču mali otok mora platiti odštetu jer su zbog sankcija upali u njegovu tvrtku

Foto: EPA

POLICIJA otoka Jerseyja priznala je da je provela ilegalne pretrese prostora tvrtki koje navodno pripadaju ruskom oligarhu Romanu Abramoviču. Osim što su se ispričali, pristali su mu platiti odštetu, doznaje Reuters.

Nakon što su oligarhu uvedene sankcije zbog ruske invazije na Ukrajinu, kraljevski sud u Jerseyju, otoku u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva, izdao je službeni nalog za zamrzavanje 7 milijardi dolara vrijedne imovine povezane s Abramovičem, a policija je izvršila pretrage prostorija za koje se sumnja da su povezane s njime.

Ispričat će mu se

No, tvrtke u čije je prostore upala policija osporile su naloge za pretres istog tog dana. Policija Jerseyja ovih je dana priznala da su "nalozi za pretres dobiveni nezakonito" i složila se "da se trebaju poništiti".

Policija je također pristala platiti odštetu i troškove te su potvrdili da su sve kopije dokumenata uništene. Policija će se također ispričati Abramoviču, što je navedeno u službenom dokumentu koji je Reuters dobio na uvid.

"Gospodin Abramovič je uvijek postupao u skladu sa zakonom, drago nam je što je policija Jerseyja popustila u vezi s ovim nezakonitim i neutemeljenim pretragama", rekla je Abramovičeva glasnogovornica.

Pročitajte više