Ademi otkrio varku koju su izveli uoči Oluje

UMIROVLJENI general-bojnik Rahim Ademi danas će primiti odlikovanja predsjednika Zorana Milanovića. 

"Odličje koje mi se večeras ovdje dodjeljuje, to je odličje koje se dodjeljuje za strateško planiranje operacije tijekom Domovinskog rata, za vođenje i zapovijedanje grupama i strateškim operacijama i za planiranje operacije", rekao je Ademi u razgovoru za RTL.

"To mi odlikovanje puno znači jer ono zaokružuje moje sudjelovanje tijekom Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine. Zbog tri sam razloga presretan jer sam zapovijedao s operativnim grupama koje su izvele operacije Zima '94, onda taktičkom operacijom Skok 1, operativno strateškom operacijom Skok '95, tzv, Skok 2 i najznačajnijom operacijom Ljeto '95 kada je oslobođeno Bosansko Grahovo i Glamoč i time je 90 posto riješeno pitanje oslobođenja Knina", kazao je Ademi. 

Naglasio je kako mu je posebno drago što je oslobođenje Knina izvela operativna grupa Sjever kojom sam ja zapovijedao sa svim tim snagama gdje su bile i 4. i 7. gardijska brigada, Prvi hrvatski gardijski zdrug, topničke i raketne skupine zbornog područja 1,2 i 3, specijalne postrojbe, 1., 2. i 3. gardijska brigada HVO.

Otkrio je i varku koju su izvali uoči Oluje.

"Operacija Oluja, ili kako smo je mi nazvali Kozjak, počinje 3. kolovoza kada postrojbe HVO-a izvode operativno stratešku varku prema Glamoču i drugim mjestima. I onda su oni upotrijebili svoju operativnu pričuvu na pogrešnom mjestu, a mi smo 4. kolovoza krenuli u napad", otkrio je Ademi. 

Pročitajte više