Adlešić: Emotivni Kirin vjerojatno nije izdržao

ČELNICA HSLS-a Đurđa Adlešić za Index je rekla kako je ostavka Ivice Kirina očekivana, ne samo zbog slučaja Markač već i zbog nedavnog slučaja policijske brutalnosti u Bjelovaru.

"Ostavka je očekivana, jer Ivica Kirin je možda u karijeri imao gafova u poslu, ali on je dobar čovjek. Ja sam njegovu ostavku očekivala, između ostalog i zbog žrtve policijske brutalnosti u Bjelovaru" - kazala je Adlešić.

Osvrnuvši se na činjenicu kako Kirin u pismu ostavke nije naveo slučaj Bjelovar kao jedan od razloga za neopozivom ostavkom, Adlešić je kazala kako je to točno, "međutim šteta koja je načinjena narušila je vjerodostojnost MUP-a, a to vjerojatno Kirin, kao emotivna osoba, nije izdržao."

Vlada može stati iza Markača

Upitana da prokomentira treba li Vlada na čelu s premijerom Sanaderom nakon svega izručiti Markača haaškom sudu, Adlešić nije izravno odgovorila već je rekla kako je od Vlade tražila "da objasni što se zapravo dogodilo."

"Dok možete gledati srpske optuženike iz Haaga kako se šeću Beogradom i dok nekoliko srpskih optuženika još nije izvedeno pred Haaški sud, onda i hrvatska Vlade može stati iza Markača." - kazala je Adlešić.

Komentirajući pitanje mogućeg utjecaja slučaja Kirin na pregovore žuto-zelenih s HDZ-om oko formiranja nove Vlade, Adlešić je rekla kako je danas razgovarala s predstavnicima HDZ-a, te kako se od te stranke očekuje idući potez.

"Kolega Čehok i ja smo tijekom prijepodneva razgovarali o tome da od premijera zatražimo da se slučaj u MUP-u razriješi i o tome smo razgovarali s predstavnicima HDZ-a uoči samog razrješenja" - zaključila je Adlešić.

I.K.

Pročitajte više