Adlešić: HSLS na izbore izlazi samostalno

POTPREDSJEDNICA Hrvatske socijalnoliberalne stranke (HSLS) Đurđa Adlešić izjavila je danas u Osijeku kako HSLS na izbore izlazi samostalno te da je to odluka Velikog vijeća koja će se ´teško promijeniti´.

Na konferenciji za novinare Đurđa Adlešić je ocijenila da, ´po anketama, nema razloga za velik optimizam, ali je sigurno da će HSLS biti parlamentarna stranka, sa znatnim brojem zastupnika´.

´Tek kad budemo znali broj zastupnika, koja stranka sastavlja Vladu i koji program nudi, odlučit ćemo hoćemo li biti u oporbi ili na vlasti. Osobno držim da je bolje biti kvalitetna oporba nego biti u lošoj vlasti´, dodala je, odgovarajući na novinarski upit o ponudama mogućih koalicija drugih stranaka HSLS-u.

Zamoljena da komentira izjave novoizabranog predsjednika Liberalne stranke (LS) Ive Banca o HSLS-u kao stranci HDZ-ovih eksponenata, Adlešić je kazala kako dopušta mogućnost da se s ´dalekog kontinenta to može vidjeti na takav način´ te da, koliko je primijetila, ´neme stranke o kojoj je Banac rekao išta lijepo´.

Istaknula je kako u Osijek nije došla s mišljenjem središnjice stranke o tome kako se članovi HSLS-a u Županiji i Županijskoj skupštini trebaju ponašati glede slučaja glasovanja o povjerenju županu Ladislavu Bognaru. Dodala je kako u HSLS-u ´ogranci i županijske organizacije sami odlučuju kako će riješiti takva pitanja´, ali da HSLS ´ne može prihvatiti priče da je ta stranka kriva za destabliliziranje županijske vlasti´.

Adlešić je kazala da je, osim razgovora sa stranačkim kolegama, kao saborska zastupnica posjetila osječki Centar za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, s obzirom na to da se u Hrvatskom saboru raspravlja o prijedlozima zakona o obitelji i zakona o obiteljskom nasilju.

Pročitajte više