Afganistanac u Britaniji tražio azil pa silovao 13-godišnjakinju u domu za djecu u koji je smješten

AFGANISTANAC koji je u britanskom gradu Birminghamu tražio azil lagao je o svojim godinama, nakon čega je smješten u dom za djecu u kojemu je optužen da je silovao 13-godišnju djevojčicu.

Dječak je smješten u dom dok se čekalo dokaze da ima 13 godina kao što je rekao, iako su iz socijalne službe sumnjali da ima više od 18 godina. Uhićen je zbog sumnje da je silovao 13-godišnju štićenicu doma. Kasnije je nađena imigracijska iskaznica koja kaže da ima 19 godina.

Iako su iz socijalne službe sumnjali da je dječakova priča o godinama istinita, zakonom su bili obavezni smjestiti ga u ustanovu dok ne saznaju istinu.

Uhićeni zbog silovanja

Kasnije je s još dvojicom tinejdžera uhićen zbog sumnje za silovanje jedne 13-godišnjakinje iz doma.

Afganistanac je pušten iz doma i zadržan u policiji dok tužiteljstvo ne odluči hoće li slučaj voditi na sud. Zajedno s njim, uhićena su još dva tinejdžera, od kojih  je jedan zadržan u policiji, a drugi pušten uz jamčevinu.

Policija nije dala podatke o drugoj dvojici pa se ne zna jesu li oni bili štićenici doma.

"Činjenica je da jednostavno ne znamo koliko on ima godina. Većina misli da je stariji od 18, ali ne možemo biti sigurni. To postaje pravi problem", rekao je jedan izvor iz socijalne službe.

F.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više