Agencija Crveno jedro pretrpana pozivima hrvatskih ženika

NAKON što je Slobodna Dalmacija objavila priču o anonimcu koji je posredstvom agencije Crveno jedro pokušao doći do žene “preko kataloga”, šibensko dopisništvo Slobodne Dalmacije, ali i agencija, doslovce su pretrpani pozivima potencijalnih hrvatskih mladoženja koji žele posredstvom agencije naći životnog suputnika.

Neke TV-kuće i novine, a zatim i brojni anonimci zapljusnuli su šibensko dopisništvo Slobodne Dalmacije upitima o djevojkama. U redakciji Slobodne traženi su “žurni i sadržajni” podaci o Ukrajinkama, a jedan je, po glasu stariji Dalmatinac, pitao vraća li agencija novac ako cijela stvar propadne.

Prije dvije godine, na područje Dalmacije došlo je posredstvom agencije Miroslawinih roditelja Tamare i Alexandara Kazimira, desetak Ukrajinki koje su se udale za hrvatske muškarce. Procedura je manje-više poznata.

Muškarac koji se želi oženiti, kontaktira agenciju, koja mu preko kataloga ponudi da odabere između dvjestotinjak žena iz Ukrajine. Nakon što ženik odabere potencijalne kandidatkinje, agenciji Crveno jedro ostavlja iscrpne podatke o sebi, koje agencija pak šalje u Ukrajinu onim djevojkama koje je kandidat odabrao iz kataloga.

Nakon što se “odabrane” kandidatkinje očituju o ponudi, agencija dogovara susret. Budući da vlasti u Hrvatskoj nisu sklone davati vize djevojkama iz Ukrajine, ženicima ne preostaje drugo nego put pod noge, pa u Ukrajinu.

Prema Slobodnoj Dalmaciji, Crveno jedro za svoje usluge (kontakti, provizija agencije, dokumenti i slično), naplaćuje oko 1000 eura, a ako ženik odluči upoznati neku od žena, sam snosi troškove, oko 2000 km dugog, putovanja.

Pročitajte više