"Ako ćemo raditi cirkus, ´ajmo ga raditi": Bandić povukao sve točke dnevnog reda Skupštine

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić danas je, isprovociran potezom zastupnice HNS-a Morane Paliković Gruden povukao sve točke dnevnog reda koje je predložio sa sjednice Gradske skupštine.

"Moj prijedlog je da vi preuzmete upravljanje gradom", kazao je Bandić nakon što je potpredsjednica Skupštine Paliković Gruden, van dogovora s gradonačelnikom i predsjedništvom Skupštine, zatražila da se s dnevnog reda skinu točke 20 i 21 koje govore o prihvaćanju darovnice u vidu nekretnine  vrijedne oko 13 milijuna kuna u vlasništvu Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan, a kojom bi se omogućila izgradnja dijela Ulice Antuna Šoljana.

Ljutit gradonačelnik povukao je točke dnevnog reda ustvrdivši da se potezom Paliković Gruden ruši dignitet Skupštine, nakon što su sve točke prošle i odbore i predsjedništvo. Smatrao je, kaže, da su uspostavili dobar kontakt sa Skupštinom, ali "očito to nije tako". "Ako ćemo raditi cirkus, 'ajmo raditi cirkus", kazao je u svom stilu Milan Bandić.

Zastupnici će tako raspravljati samo o onim točkama koje su sami predložili, a predsjednik Skupštine Boris Šprem izrazio je žaljenje zbog nastale situacije.

Pročitajte više