Ako HRT otpusti novinare, bit će gužve na Prisavlju



SITUACIJA na Prisavlju sve se više zahuktava, a sudeći po svemu sljedeći bi tjedan mogao biti još vrući. S HRT-a kažu kako informacije o izvanrednom otkazu nisu točne, a HND upozorava na posljedice eventualnog otpuštanja novinara.

Jučer navečer pojavila se informacija kako će Maja Sever, Sanja Mikleušević Pavić, Robert Zuber i Lela Knežević zbog teksta objavljenog na Indexu o tome kako je Vanja Stulić, glavni ravnatelj HRT-a, nazvao novinarku Ivanu Dragičević Veličković "četničkom kurvetinom" dobiti izvanredni otkaz.

"Vanja Sutlić nema nikakve veze s tim"

Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer tu je informaciju nazvao neistinitom. "Postupak navedenih novinara je u tijeku. Ne znamo kada će biti gotov, to najvjerojatnije neće biti danas, stoga je nemoguće i pretpostaviti kakva će biti odluka te moguće sankcije. Treba napomenuti da Vanja Sutlić nema nikakve veze s tim, on niti je jedan od sudionika procesa, niti ga je pokrenuo niti ga provodi", rekao je Roemer za Index.

Nagađanja o eventualnom otkazu, za koji se samo zna da "najvjerojatnije neće biti danas", provjerili smo kod prozvanih novinara. Oni nisu dobili nikakvu službenu obavijest, pa nisu u stanju komentirati informacije o otkazu. Usto, budući da im unutarnja pravila HRT-a zabranjuju govoriti o slučaju, uz najbolju volju nisu mogli dati puno informacija.

Pročitajte više