Ako Samodol govori istinu, Tomašević je lagao o Bajakićevoj sestri

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ tvrdi da ne zna tko je Ljubica Čaklović, sestra Ratka Bajakića, gradonačelnikova ekonomskog stručnjaka i čovjeka koji je postavljen u Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga.

U nedavnom raskolu Uprave Zagrebačkog holdinga smijenjeni su šef Uprave Nikola Vuković te njen član Ante Samodol, svega nakon tri i pol mjeseca nakon što ih je sam Tomašević tamo postavio. 

Samodol: TT ju je predstavio kao osobu od povjerenja

Samodol je jučer teško optužio Tomaševića i Bajakića, detaljno je opisao što se događalo od dana imenovanja do dana smjene.

Napisao je da je javna bilježnica Ljubica Čaklović od strane Tomaševića predstavljena kao Bajakićeva sestra i osoba od povjerenja. Ona je ovjerila ugovore i to naplatila Zagrebačkom holdingu, iako je njen brat u Nadzornom odboru te iste tvrtke.

"Poslani su na čekanje na kavu. Pozvani su tek iza 21h nakon svih pitanja, simuliranih situacija, uvjeravanja od strane TT osobno da ćemo u upravljanju imati odriješene ruke te inzistiranja Vukovića da dolazimo jedino u paketu. Tako su se iza 21h pridružili Ratko Bajakić i Suzana Brenko te javna bilježnica gospođa Čaklović. TT ju je predstavio kao Bajakićevu sestru i osobu od povjerenja! Baš tako", napisao je Samodol jučer u svom tekstu u kojem iznosi teške optužbe na račun zagrebačkog gradonačelnika.

Tomašević ranije rekao da uopće nije znao za Bajakićevu sestru

No kada je u medije dospjelo to da je Čaklović potpisala imenovanje svoga brata u Holding, Tomašević je ustvrdio da za "nju uopće nije znao". Isto je tada tvrdila i Sandra Benčić.

No, ako je vjerovati Samodolu, Čaklović je od samog početka bila osoba od povjerenja Tomaševića i Benčić. Isto tako, Benčić je nedavno kazala da ne zna ništa o okolnostima raskola u Holdingu, ali prema Samodolovim navodima, i ona je bila uključena u "mirovna pregovaranja" s Vukovićevm, Samodolom, ali i Darijom Juričanom.

Tomašević nikada nije u javnosti govorio o Čaklović, ali je iz njegova ureda, kada se saznalo da je Čaklović Bajakićeva sestra, poručeno da je tako odlučeno jer im je trebala osoba od povjerenja. 

 

Pročitajte više