Aleksa Bjeliš ponovo izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu

ALEKSA BJELIŠ, dosadašnji rektor Sveučilišta u Zagrebu ponovo je, odlukom Senata, izabran na dužnost rektora. O Bjeliševu novom mandatu danas su odlučili članovi Senata na izvanrednoj sjednici.

Za Bjelišev ostanak na funkciji rektora glasalo je 40 od ukupno 67 članova Senata koliko ih je bilo na sjednici. Objavu o Bjeliševu imenovanju je nakon glasanja objavio akademik Ivica Kostović, predsjednik Izbornog povjerenstva koji je dodao kako je Bjeliš dobio 40 glasova, a njegov protukandidat prof. Tihomir Hunjak 26 glasova, dok je jedan listić bio nevažeći.

Kosor čestitala Bjelišu

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor čestitala je prof. dr. sc. Aleksi Bjelišu na ponovnom izboru za rektora Sveučilišta u Zagrebu.  

"Poštovani gospodine rektore,

S iznimnim Vam zadovoljstvom u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno najiskrenije čestitam na ponovnom izboru za rektora Sveučilišta u Zagrebu.

Vaša uvjerljiva pobjeda na jučerašnjem Senatu Sveučilišta potvrđuje da su čelnici i studenti svih sastavnica Sveučilišta prepoznali vrijednosti i značenje kontinuiteta Vašega dosadašnjega programa.

Želim Vam, gospodine rektore, puno uspjeha u budućem rektorskom mandatu!", stoji u priopćenju Vlade.

Pročitajte više