Algebrine jesenske radionice: Prilika za upoznavanje s atraktivnim temama i najboljim poslodavcima

Foto: Press

OTVORENO učilište Algebra najavljuje novi, ali već tradicionalni ciklus jesenskih poludnevnih radionica: polaznici mogu birati neku od 13 najpopularnijih radionica u 13 hrvatskih gradova, što će im pomoći da se bolje upoznaju s nekom od tema koje ih zanimaju.

Na radionicama će biti prisutni i predstavnici desetak hrvatskih tvrtki- mahom vodećih poslodavaca iz IT sektora – što će sudionicima omogućiti i razgovore o njihovoj budućoj karijeri u sektoru. Polaznici, osim toga, mogu nominirati i još jednu osobu – poput roditelja, baka, djedova ili bilo koga drugoga – za posve besplatan tečaj informatičke pismenosti, te tako pomoći drugima da od dobrih predavača nauče osnovne informatičke vještine.

Najbolji Algebrini predavači i ove će jeseni, u periodu od 12. do 25. rujna, u 13 hrvatskih gradova u kojima Algebra ima svoje poslovnice održati poludnevne, četverosatne radionice iz područja najtraženijih vještina na tržištu rada: EU fondova, internetskog marketinga, izrade mobilnih aplikacija, web dizajna, programiranja, grafičkog dizajna, osnova računalnih (i WiFi) mreža, osnova modernog knjigovodstva i drugih.

Na raspolaganju je, ovisno o gradu, 13 tematskih radionica iz područja koja su se dosad pokazala najtraženijima i najzanimljivijima za polaznike. Radionice će se održati u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Šibeniku, Dubrovniku, Sisku, Bjelovaru, Virovitici, Varaždinu i Koprivnici. Budući da se ponuda radionica razlikuje ovisno o gradu, zainteresirani polaznici potpuni raspored mogu potražiti na http://www.algebra.hr/jesenske-radionice/.

Osim prilike da nauče nešto novo i da se inicijalno bolje upoznaju s pojedinom temom te da procijene bi li ih ona u cijelosti zanimala, polaznici sudjelovanjem na ovim radionicama imaju priliku čuti i informacije iz prve ruke od najuspješnijih poslodavaca u pojedinom području, ovisno o temi radionice. Predstavnici partnerskih tvrtki, poslodavaca poput Infinuma, Wyga, Eupolis grupe, Dibsa, Combisa, Spana, 404, Momentuma, Fivea, Udruge praktikum, PJR Consultinga i IFC-a, na radionicama će govoriti o tržištu rada, plaćama, mogućnostima zapošljavanja, projektima na kojima tipično rade te kako doći do uzbudljivog i perspektivnog radnog mjesta. Polaznicima radionica ovo je tako i jedinstvena prilika da popričaju direktno s tvrtkama koje djeluju na području za koje su zainteresirani.

Svi koji žele sudjelovati na Algebrinim jesenskim radionicama moraju se, zbog velikog interesa, što prije prijaviti na: http://www.algebra.hr/jesenske-radionice/.

Cijena radionice simboličnih je 100 kuna, a svi polaznici dodatno će dobiti voucher koji im kasnije omogućava popuste do čak 3500 kn, odluče li nastaviti edukaciju na Otvorenom učilištu Algebra.

Dodatna je novina ove godine što polaznici ovih poludnevnih radionica mogu još neku bližnju osobu razveseliti posve besplatnim tečajem informatičke pismenosti – Algebra će održati radionice s osnovama korištenja interneta, Googlea, Youtubea, Facebooka, Gmaila i Skypea, dakle osnovnih aplikacija i servisa koji su nužni za današnju modernu komunikaciju. Otvoreno učilište Algebra očekuje kako će polaznici na ove radionice informatičke pismenosti poslati svoje roditelje, bake, djedove i drugu rodbinu koja nije nužno odrastala uz digitalne tehnologije, no moguće je nominirati bilo koga, bez ikakvog dodatnog troška.

Pročitajte više