Alkarski vojvoda osuđen za nasilje u obitelji, dobio kaznu od 2 tisuće kuna

Screenshot: HRT

BOŠKO Ramljak, alkarski vojvoda i savjetnik za sigurnost vlasnika splitskog škvera Tomislava Debeljaka, osuđen je na splitskom Prekršajnom sudu na dvije tisuće kuna kazne zbog psihičkog obiteljskog nasilja nad suprugom. 

Prije mjesec dana policija ga je privela na sud zajedno s kćeri nakon svađe u obiteljskom stanu u Splitu. Kći je također bila prijavljena za prekršaj i privedena, no sud ju je oslobodio, javlja Dalmatinski portal.

Kazna mu smanjena za 300 kuna jer je sat vremena bio uhićen

Ramljak je bio uhićen sat vremena, a to mu se računa kao dan zatvora pa je kazna na koncu 1700 kuna. Sud ga je obavezao i na plaćanje 200 kuna troškova postupka. 

Presuda je nepravomoćna i na nju Ramljak ima pravo žalbe. 

Nije, međutim, to jedini problem za alkarskog vojvodu svega tri tjedna uoči Alke. 

Upravni odbor Viteškog alkarskog društva dobio je prije koji dan dopis koji su uputili predsjednik i članovi Časnog suda. Traže da se zbog nečasnog ponašanja ispita sudjelovanje Boška Ramljaka u ovogodišnjoj Sinjskoj alci, a zatraženo je i očitovanje o vrijeđanju Časnog suda i Upravnog odbora te fizičkim prijetnjama, kao i o medijskim napisima o nasilju u obitelji. 

Časni sud društva traži da se preispitaju optužbe

U dopisu se navodi da su podnositelji očekivali da će Upravni odbor pokrenuti postupak u vezi navedenog, a kako se nije napravilo ništa, sada oni traže da se optužbe preispitaju i donese odluka o Ramljaku. 

Dalmatinski portal je zvao predsjednika Upravnog odbora Stipu Jukića. 

"Čuo sam za taj dopis, ali nisam ga još vidio", kaže Jukić. 

Od predsjednika Časnog suda Boška Vladovića pokušali smo doznati o čemu je konkretno riječ. 

"To ćemo mi riješiti unutar alkarske čete. Dopis je poslan Upravnom odboru i očekujemo njihovu odluku", kratak je bio Vladović. 

Ramljak, pak, kaže da mu uopće nije poznato o čemu se radi. Ne zna ni za kakve prijetnje i vrijeđanje Časnog suda i Upravnog odbora. Presudu Prekršajnog suda još nije dobio.

Ramljak: Nije se dogodilo ništa što se ne događa u drugim obiteljima

Ramljak je ranije prijavu kratko komentirao za Večernji list. Rekao je da se radi o smicalicama te da su medijima ovu informaciju dojavili neprijatelji koji mu žele zlo.

"U mojoj se kući nije dogodilo ništa što se ne događa u drugim obiteljima. Da, dogodilo se to što spominjete, ne bježim od istine. Nisam bježao ni od Domovinskog rata, a Alka je moj smisao života i uvijek ću se za nju boriti i afirmirati je", poručio je.

Alkarski je vojvoda od 2017. godine, a 2019. godine angažiran je u splitskom škveru kao savjetnik za korporativnu sigurnost Tomislava Debeljaka. Umirovljeni je satnik HV-a, dragovoljac Domovinskog rata, dva puta ranjavan i više puta odlikovan.

Pročitajte više