Američka agencija savjetovala prostitutku kako da utaji porez i u "biznis" uvede maloljetnice

VELIKI skandal izbio je u SAD-u kada je Američka organizacija za društvenu reformu savjetovala prostitutku i njenog svodnika kako da izbjegnu plaćanje poreza te na koji način da rašire posao s maloljetnim djevojčicama. U Baltimoreu u saveznoj državi Maryland dvoje novinara su se američkoj organizaciji za društvenu reformu (ACORN) predstavili kao svodnik i prostitutka.

Novinari prerušeni u svodnika i prostitutku

Novinari su sa sobom ponijeli kameru kojom su snimali cijeli razgovor. Na snimci se vidi kako službenica ACORN-a savjetuje par kako da utaji plaćanje poreza, prenosi Associated Press. Novinari su službenici iznijeli ideju kako žele u svoj nelegalni posao uključiti 13 maloljetnih djevojčica iz El Salvadora. Inače ACORN je agencija koja se između ostalih stvari bavi i savjetovanjem o porezu.

Snimljena službenica im je rekla kako na obrascima upišu kako je zanimanje prostitutke - slobodna umjetnica, a neke od djevojčica koje planiraju uključiti u posao neka navede kako su ovisne o njoj kako bi prostitutki omogućila olakšicu kod plaćanja poreza. Novinari su uz to sve snimili i kako im dvije službenice promoviraju njihove usluge i nagovaraju ih da kupe godišnje članstvo u visini članarine od 120 američkih dolara.

Agencija: "To je pokušaj omalovažavanja našeg ugleda i senzacionalističkog novinarstva!"

Vodstvo agencije dalo je izjavu nedugo nakon skandala i kazalo kako su osobe koje su upletene bile zaposlene u agenciji na pola radnog vremena i povremeno te da su isti tren dobile otkaz zbog neprofesionalnog odnosa. Kada se incident dogodio, u zgradi agencije nije bilo nikog odgovornog.

Iz agencije su javili kako je ova snimka "pokušaj omalovaženja njihovog ugleda i senzacijonalističkog novinarstva". Organizacija ACORN ustanovljena je 1970. godine s ciljem pomaganja ljudima s niskim i srednjim dohocima. Broji više od 400.000 članova koji su organizirani u 110 američkih gradova.

Pročitajte više