Američka imigracijska služba neopravdano 23 dana držala u pritvoru tinejdžera

Screenshot: CNN

AMERIČKA imigracijska služba neopravdano je 23 dana držala u pritvoru 18-godišnjeg Francisca Galiciju, javlja CNN.

Nedavno je pušten na slobodu te je za CNN rekao kako se tako nešto ne bi smjelo dogoditi ni jednom američkom državljaninu.

“Imigracijska služba bila je u pravu kada je rekla da su postojale neke nepravilnosti u mojim dokumentima, no oni se svejedno nisu ponašali korektno. Postavili su se jako superiorno, gledali su na nas s gađanjem, radilo se o rasizmu“, ispričao je Francisco Galicia.

Spavao na betonu, izgubio 15 kilograma

Tri tjedna spavao je na betonu, zajedno s ostalim ljudima koji su bili u pritvoru. Jeo je samo sendviče sa salamom, a svaka tri do četiri dana službenici su mu dali nekoliko vlažnih maramica da se njima obriše.

“Nisu se prema meni odnosili kao da sam ljudsko biće. 23 dana se nisam tuširao. Izgubio sam oko 15 kilograma“, kazao je Galicia.

Koliko god da im je objašnjavao da je on američki državljanin, nisu mu vjerovali i prijetili su mu da će ga tužiti zbog krivotvorenih dokumenata.

Imao dokument s pogrešnom informacijom

Cijela ova neugodna situacija započela je 29. lipnja, kada je Galicia zajedno sa svojih par prijatelja napustio svoj dom u Edinburgu i krenuo prema sjeveru na sportsku utakmicu. Francisco, koji se rodio u SAD-u, ali je odrastao u Meksiku, ponio je sa sobom dokumente u kojima piše da je američki državljanin. No, sa sobom je imao i turističku vizu na kojoj je bila napisana kriva informacija da se rodio u Meksiku.

Mada je Francisco priznao da su dokumenti mogli zbuniti imigracijske službenike, on smatra da bi mu oni povjerovali da je američki državljanin da je bolje govorio engleski.

Pročitajte više