Američke vlasti uklonile misteriozni monolit. Policija: Nalazi se na tajnoj lokaciji

Foto: LVMPD

Američke vlasti uklonile su neobičan monolit koji se pojavio na planinskom lancu blizu Las Vegasa. Još uvijek nije poznato tko ga je i zašto tamo postavio. "Za sada nije poznato kako je objekt dospio na lokaciju ili tko je za to odgovoran", navela je u petak policija Las Vegasa. Monolit je visok skoro dva metra. 

Podsjetimo, tijekom prošlog vikenda se u pustinji Nevade pojavio misteriozni monolit. Strukturu je primijetila policija Las Vegasa tijekom misije potrage i spašavanja sjeverno od doline Las Vegasa, piše CNN.

UPDATE JUNE 21: A lot of you have asked about the mysterious monolith that was recently spotted north of Las...

Objavljuje LVMPDPonedjeljak, 17. lipnja 2024.

"Vidimo puno čudnih stvari, ali pogledajte ovo! Kako je dospio tamo gore?" objavila je policija na društvenim mrežama. Visoka, pravokutna, reflektirajuća struktura uočena je u blizini Gass Peaka, planinarskog područja u pustinji Nevada. 

Misteriozni objekt  

Monolit nalikuje drugim sličnim zagonetnim objektima koji su se 2020. pojavili diljem svijeta. Ima i sličnosti s onim iz kultnog znanstveno-fantastičnog filma 2001: Odiseja u svemiru, koji je režirao Stanley Kubrick.  

Prije otprilike četiri godine su se na raznim mjestima pojavili slični objekti, među kojima i jedan u američkoj pustinji Utah. U studenom 2020. ga je uočio pilot helikoptera. Otprilike u isto vrijeme pronađen je jedan u Rumunjskoj, kao i jedan u Kaliforniji te na otoku Wight u Engleskoj.  

Još jedan monolit se u ožujku pojavio na vrhu brda u Walesu. Očevici kažu da je skulptura izgledala savršeno ravno. Za sada nije poznato tko postavlja ove neobične objekte. 

Policija: Sada se nalazi na tajnoj lokaciji

Monolit iz Utaha, za koji se vjeruje da je prvi u nizu, bio je ugrađen u stijenu u toliko zabačenom području da vlasti nisu odmah otkrile njegovu lokaciju iz straha da će se znatiželjnici izgubiti dok ga pokušavaju pronaći. 

No, online "detektivi" su ubrzo pronašli koordinate monolita te su na to područje stigle horde znatiželjnih turista, od koji su neki smatrali da se radi o vanzemaljskom objektu. "Ova stvar nije s drugog svijeta", rekao je 2020. poručnik Nick Street iz Odjela za javnu sigurnost Utaha. 

Kako ne bi došlo do iste situacije, vlasti su u četvrtak uklonile monolit iz Nevade koji je nezakonito postavljen na državnom zemljištu. Policija je priopćila kako se objekt sada nalazi na tajnoj lokaciji. Na fotografijama uklanjanja monolita vidi se velika rupa u zemlji i armatura koja viri iz objekta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.