Američki aerodrom putnici zagubio psa. Našli ga nakon tri tjedna

Foto: Twitter

Šestogodišnji pas putnice Delta Air Linesa Paule Rodriguez, Maia, u kolovozu je izgubljen u zračnoj luci Hartsfield-Jackson u Atlanti, koja se smatra najprometnijom na svijetu. Zagubilo ga je osoblje aerodroma koje ga je oduzelo vlasnici, dok je ona provela noć u pritvoru zbog problema s turističkom vizom.

Operativni tim zračne luke pronašao je Maiu kako se skriva u blizini prostorija za skladištenje tereta. "Umorna, ali očito dobrog zdravlja, prevezena je veterinaru i očekuje se da će se uskoro vratiti kući", rekli su službenici zračne luke.

Morala otići kući bez psa

Rodriguez i Maia krenuli su 198. kolovoza na put iz svog doma u Dominikanskoj Republici u Kaliforniju na dvotjedni odmor. No, kada su stigli u Atlantu gdje su trebali presjedati, Rodriguez je osoblje granične patrole obavijestilo da njezina turistička viza ne ispunjava potrebne uvjete. Otkazali su joj vizu i rekli joj da će se morati vratiti kući sljedećim letom, ispričala je Rodriguez za CNN.

Sa sljedećim letom za Punta Canu zakazanim za sljedeći dan, Rodriguez se suočila s mučnom realnošću da će provesti noć sama u pritvorskom centru, odvojena od svog psa.

"Pozvali su agenta Delte, koji mi je uzeo Maiju", rekao je Rodriguez za CNN. Sljedećeg dana, Rodriguez je rano stigla na izlaz za let, željno iščekujući svoj ponovni susret s Maiom. Na njezin užas, Maia nikada nije stigla.

Budući da nije mogla ostati u Sjedinjenim Državama dulje od 24 sata bez vize, Rodriguez nije preostalo ništa drugo nego da se ukrca na let za Punta Canu bez Maie, a ispričala je da je zbog toga na putu doživjela napadaje panike.

Poslala majku u Atlantu da traži psa

"Svi koji me poznaju znaju koliko mi ona znači", rekla je Rodriguez o svom ljubimcu. “Nigdje ne idem bez nje. Tako je dobro odgojena da je vodim u restorane, doslovno posvuda. Ona je moj partner u svemu.”

Dva dana nakon što je Maia nestala, predstavnik Delte kontaktirao je Rodriguez kako bi podijelio nesretnu vijest. “Rekao je da su je prevozili (do aviona) na pisti, da je osoblje otvorilo njezinu kućicu i da je pobjegla nasred piste”, rekla je Rodriguez za CNN.

Unatoč njenim brojnim pozivima Delti, tjedni su prolazili bez novih informacija. Nakon poništenja turističke vize, Rodriguez je poslala svoju majku u Atlantu da pomogne osoblju u potrazi. Njezini najgori strahovi nestali su u subotu kada su službenici zračne luke u Atlanti objavili da je Maia pronađena tri tjedna nakon što je izgubljena.

Pročitajte više