Američki ambasador na Kosovu traži odgodu odluke o reciprocitetu

Foto: Profimedia

AMBASADOR SAD na Kosovu Jeffrey M. Hovenier rekao je da je od kosovskih lidera zatražio da odgode primjenu odluke o reciprocitetu za osobne iskaznice i tablice za 30 dana.

On je rekao da je odluka o reciprocitetu za osobne iskaznice i tablice potpuno odgovarajuća i u skladu s briselskim sporazumom, ali je zatražio odgodu za 30 dana, jer je, prema njegovim riječima, bilo dezinformacija i nesporazuma u ​​vezi s odlukama.

"SAD nije bio zabrinut zbog ove odluke. Imao sam sastanak s predsjednikom Osmanijem, premijerom Kurtijem, zamjenikom premijera Osmanijem i ministrom vanjskih poslova Gervalom, da postavim jasan zahtjev od vlade SAD-a da odgodi provedbu odluke za 30 dana.

Mislim da bi odgoda implementacije bila neophodna, jer se čini da je bilo dezinformacija i nesporazuma oko odluke. Nadamo se da ćemo raditi s našim partnerima u EU na smanjenju tenzija. Ne tražimo ukidanje odluke, da bude jasno, već odgodu”, rekao je Hovenier, prenosi N1, koji je izrazio zabrinutost zbog tenzija na sjeveru Kosova.

Pročitajte više