Američki dužnosnik: Iranski dronovi-kamikaze igraju sve značajniju ulogu

Foto: Profimedia

IRANSKI dronovi "igraju sve značajniju ulogu" u ruskoj strategiji uništavanja infrastrukture, izjavio je zapadni dužnosnik za AP.

Fotograf agencije Associated Press snimio je kamerom jednu od iranskih bespilotnih letjelica u ponedjeljak, s jasno vidljivim krilom u obliku trokuta i šiljastom bojevom glavom, iako je Kremlj odbio potvrditi njihovu upotrebu.

Samo u proteklom tjednu više od 100 samouništavajućih bespilotnih letjelica iranske proizvodnje udarilo je u elektrane, postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, stambene zgrade, mostove i druge ciljeve u urbanim područjima, priopćilo je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova.

Zapadni dužnosnik, koji je želio ostati anoniman govoreći o obavještajnim podacima, rekao je da Rusija slijedi strategiju "pokušaja uništenja ukrajinske električne mreže" udarima dugog dometa koji uzrokuju civilne žrtve, a ne da su usmjereni na ukrajinsku vojsku. 

Dužnosnik je rekao da iranske bespilotne letjelice "igraju sve značajniju ulogu, iako možemo vidjeti da Ukrajina učinkovito neutralizira mnoge od njih prije nego što pogode svoje ciljeve."

Pročitajte više