Američki političar i svećenik ubio se nakon optužbi za zlostavljanje tinejdžerke

Screenshot: Youtube

ZASTUPNIK u Kongresu američke savezne države Kentucky, Dan Johnson, koji je poricao nedavne optužbe za seksualno napastovanje tinejdžerice, po svemu sudeći se ubio. 

Johnson (57) je pronađen ustrijeljen jednom u glavu u svom automobilu u osamljenom području Mount Washingtona, a mrtvozornik je potvrdio da se radi o vjerojatnom samoubojstvu.
 
Kentucky centar za istraživačko novinarstvo ovog je tjedna objavio reportažu u kojoj citira ženu po imenu Miranda Johnson, koja je optužila Johnsona da ju je u pijanom stanju seksualno napastovao u podrumu njegove kuće na Novu godinu 2013.
 
U to vrijeme Johnson je imala 17 godina u crkvi u kojoj je Johnson bio pastor. Johnson kaže da je prijavila seksualni napad policiji, ali optužnica nije podignuta.
 
 
Johnson optužbe porekao na propovijedi u crkvi
 
Johnson, inače republikanac, u utorak je na propovijedi u svojoj crkvi porekao njene optužbe, nazvao ih “potpuno lažnima”, nazvao ih politički motiviranima i dao do znanja da neće dati ostavku kao što su kolege tražili od njega, javlja BBC. 
 
Posebno je zanimljivo da je Johnson povezao te optužbe sa sličnima na račun republikanskog kandidata za guvernera Alabame, Roya Moorea, koji je također negirao da je seksualno napastovao (još mlađe) tinejdžerice i odbio se povući iz utrke, iako su visoki predstavnici njegove stranke to tražili.
 
Unatoč ovim ozbiljnim optužbama, američki predsjednik Donald Trump, kojeg i samog već više od godinu dana prate slične optužbe od strane više žena, otvoreno je podržao Moorea za guvernera. Moore je ipak izgubio od demokrata Douga Jonesa.
 
Napisao oproštajnu poruku na Facebooku
 
No samo dan nakon što je negirao optužbe, Johnson je na Facebooku objavio poruku koja se sada čini kao oproštajna. U njoj se zahvalio svojoj obitelji i naveo da pati od PTSP-a već 16 godina - “bolesti koja će mu na kraju uzeti život”, rekao je. “Dobila je ovaj život, ALI NEBO JE MOJ DOM”, dodao je. Istog dana je, očito, oduzeo sebi život. 
 
Žaljenje zbog smrti Johnsona izrazili su guverner Kentuckyja Matt Bevin, koji je također u svojoj objavi zazvao “Božji blagoslov na svih nas”, predsjednik Kongresa Kentuckyja Jeff Hoover, koji je prozvao ljude "koji objavljuju optužbe na društvenim medijima kao istinu”, ali i sam predsjednik Centra za istraživačko novinarstvo, koji je rekao kako je “duboko žalostan” zbog Johnsonove smrti.
 

Pročitajte više