Američki tinejdžeri uhićeni zbog ubojstva i premlaćivanja beskućnika

17-GODIŠNJI Thomas Daugherty i 18-godišnji Brian Hooks predali su se jučer policiji u Fort Lauderdaleu koja ih je tražila zbog sumnji da su sudjelovali u premlaćivanju i ubojstvu 45-godišnjeg beskućnika Norrisa Gaynora, te u premlaćivanju još dvojice beskućnika.

Policija Daughertya i Hooksa sumnjiči i za teško premlaćivanje 58-godišnjeg Jacquesa Pierrea i 49-godišnjeg Raymonda Pereza. Napad na Pierrea je prošlog četvrtka snimljen pomoću obližnje nadzorne kamere čija je snimka pomogla u otkrivanju identiteta počinitelja ovog brutalnog zlodjela.

Policija je priopćila kako se napad na Pereza još uvijek nalazi pod krim obradom, a istražuje se i je li mladi dvojac bio umiješan u druge slučajeve fizičkog nasilja nad beskućnicima koji su se u posljednje vrijeme dogodili u gradu.

Nedugo nakon prijavljivanja slučaja policija je pomoću snimke otkrila počinitelje, no oni su saveznim vlastima bili nedostupni sve do nedjelje kada su se, nakon pregovora s odvjetnicima njihovih obitelji, odlučili predati.

U sklopu istrage policija je izvršila pretrese kuća u kojima su mladići živjeli, a iz jedne je izuzeta drvena baseball palica koja će biti proslijeđena na analizu mikro-tragova, čime se želi utvrditi je li vlasnik palicu koristio u napadima.

Dvojica beskućnika su vikend proveli u gradskim bolnicama gdje im je pružena liječnička pomoć, a bolnički izvori navode da će pacijenti već ovog tjedna biti otpušteni iz bolnice, i to - na ulicu.

2004. godine u SAD-u je zabilježeno 105 slučajeva napada na beskućnike, od čega ih je 25 umrlo od posljedica. U većini napada sudjelovali su tinejdžeri u dobi od 16 do 25 godina.

Pročitajte više