Američkom vojniku pet uzastopnih doživotnih kazni za ubojstva i silovanje

AMERIČKI vojnik koji je silovao i nakon toga ubio 14-godišnju iračku djevojčicu, nakon što je ubio njene roditelje i sestru osuđen je na pet uzastopnih doživotnih kazni zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Savezni sud u Paducahu u saveznoj državi Kentucky nije 24-godišnje Stevena Greena osudio na smrtnu kaznu jer se porotnici oko takve presude nisu složili. Sudac je naglasio da će Green s razlogom cijeli život provesti za rešetaka jer je nemilosrdno napao i ubio nedužnu obitelj 30-ak kilometara južno od Bagdada. Prije ove presude, Green je otpušten iz vojske zbog "poremećaja osobnosti".

Silovao, pucao u glavu pa zapalio

Napad na nedužnu iračku obitelj u selu Mahmudiya je izvela skupina od pet američkih vojnika u ožujku 2006. godine. Cilj njihova napada je bilo silovanje 14-godišnje Abeer Kassem al Janabi. U trenutku dok su dvojica vojnika nasrnula na djevojčicu, Green je ubio ostale članove njezine obitelji, uključujući i šestogodišnju sestru koji su bili u spavaćoj sobi, prenosi SkyNews.

Nakon toga i Green se priključio ostalim vojnicima te je i on silovao djevojčicu nakon čega joj je triput pucao u glavu, a nakon toga ju je zapalio.

I ostala četvorica vojnika su osuđena u rasponu kazni od pet do 100 godina zatvora. 

Tijekom suđenja ujak ubijene djevojčice je poručio američkom vojniku da će ga "lice nevine djevojčice progoniti u ćeliji u kojoj će provesti ostatak života."

Pročitajte više