Amerikanka osuđena na smrt. Ubila prijateljicu i izrezala joj dijete iz utrobe

Foto: Policija

POROTA u Teksasu osudila je 29-godišnju Taylor Parker na smrtnu kaznu nakon što je prošlog mjeseca proglašena krivom za ubojstvo Reagan Simmons-Hancock. Taylor je u listopadu 2020. ubila 21-godišnju Reagan, koja je tada bila u 35. tjednu trudnoće, piše Sky News.

Taylor je žrtvi zadavala udarce u glavu i nanosila joj posjekotine prije nego što je napravila rez kako bi izvadila bebu. Nerođeno dijete nije preživjelo. Tužitelji su potvrdili da je Reagan bila živa neko vrijeme nakon napada koji se dogodio u njezinoj kući, u kojoj je tada bila i njezina 3-godišnja kći.

"Moja je beba bila živa i još uvijek se borila za svoje bebe kad si je rasparala i iščupala joj bebu iz trbuha", poručila je Reaganina majka. Ubojstvo se dogodilo u New Bostonu, oko 250 kilometara sjeveroistočno od Dallasa.

Mrtvu bebu vozila u automobilu

Parker je zaustavljena istog jutra zbog prebrze vožnje i krivudanja po cesti. Bebu s pupčanom vrpcom su policajci pronašli u njezinom krilu, čime je ostavljala dojam da je upravo rodila. Tek nakon dolaska u bolnicu se otkrila prava istina.        

Tužitelji su rekli da se uoči ubojstva Taylor pretvarala da je trudna, lažirala ultrazvuk i imala je zabavu za otkrivanje spola. Homer Hancock, žrtvin suprug, rekao je da je njegova žena bila prijateljica s ubojicom i da ih je Taylor fotografirala na njihovom vjenčanju i zarukama. 

Odvjetnici obrane su ukazali na odgovornost obitelji i prijatelja koji se nisu suprotstavili Taylor kada je počela glumiti trudnoću. Tužitelji su tijekom završne riječi poroti pokazali fotografiju s mjesta zločina. Porota je mogla osuditi Taylor na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja, ali se ipak odlučila na smrtnu kaznu. Odvjetnik osuđene je poručio da planiraju uložiti žalbu.

Pročitajte više