Amerikanka ubila dvoje kolega nakon suspenzije s posla



NAKON što je suspendirana s radnog mjesta i ispraćena iz zgrade Kraft Foodsa u američkoj Philadelphiji, jedna se zaposlenica vratila u zgradu i otvorila vatru na svoje kolege, ubivši pri tome dvoje ljudi i teško ranivši treću osobu prije nego što ju je policija privela.


Napad se dogodio na sjeveroistoku grada u večernjim satima, u tvornici najvećeg američkog proizvođača hrane. Žena se u tvornicu vratila deset minuta nakon što je bila ispraćena i autom probila sigurnosnu ogradu. Kad je ušla u zgradu, prvo je pucala na jednog zaposlenika koji je počeo vikati "Sakrijte se, ima pištolj". Taj je put promašila.

Odmah nakon toga je upucala troje ljudi, iako policija još nije otkrila njihov identitet. Policija je brzo reagirala, jer je žena na ciljniku držala sedmero ljudi. nakon što su policajci došli, žena se sakrila u jednom uredu, i pucala na policajce, ali kasnije je uhićena.

Radnici, a u trenutku napada u zgradi ih je bilo stotinjak, brzo su pobjegli. Ceste oko tvornice bile su ograđene dok situacija nije razriješena, a policija zasad nije odala ni identitet napadačice.

Rijetki pohodi

Žene rijetko kreću u velike ubilačke pohode. Neke od bitnih iznimaka uključuju slučaj Sylvie Seegrist, koja je 1985. krenula u krvavi pohod u trgovačkom centru u Springfieldu, u kojem je stradalo troje ljudi. Seegrist je proglašena krivom, ali mentalno bolesnom i dobila tri doživotne zatvorske kazne.

Ranije ove godine je Amy Bishop, bivša predavačica i istraživačica na Sveučilištu u Alabami krenula u krvavi pohod po kampusu, pri tome ubivši troje profesora biologije. Ona je sama tvrdila da se ubojstva nisu dogodila.

Prije samo nekoliko tjedana je u gradu Manchesteru u Connecticutu bivši zaposlenik tvrtke Hartford Distributors Omar Thornton krenuo u ubilački pohod i ubio osam ljudi, pa onda oduzeo vlastiti život.

Pročitajte više