Završila potraga za Antonijom: Ništa nije pronađeno, policijski psi ipak nisu nanjušili trag



POLICIJA je poručila da tijelo Antonije Bilić nije pronađeno i zamolila je da se ne izlazi u javnost s neprovjerenim informacijama što su objavili neki srpski, pa prenijeli bosanski mediji. Obitelj Antonije ne vjeruje Paravinjinom iskazu i dalje se nadaju da je živa. Poručuju da neće vjerovati njegovim lažima dok god se ne pronađu pravi dokazi. Oko 16 sati završila je potraga za tijelom nestale Antonije te se nastavlja sutra, rekla je policijama novinarima koji su na terenu.

Tijekom potrage pronađeni su komadi odjeće, navodno se radi o crnoj majici. No, malo je vjerojatno da pronađena odjeća ima veze s Antonijom, s obzirom da ona nije imala takvu odjeću u trenutku nesreće.

Tijekom ponedjeljka je policija pretraživala teren na širem području od mjesta Oklaj prema Kistanjama uključujući i rijeku Krku. Pretragu su vršili pripadnici Interventne jedinice policije iz više policijskih uprava, ronioci, policijski službenici Kriminalističke policije, pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci.

> Kako je protekao jučerašnji dan pogledajte ovdje

Kronologija:

18.29 - Ministarstvo pravosuđa Srbije izvijestilo je danas kako će Paravinju izručiti Hrvatskoj jer je ovdje optužen za ubojstvo

18.00 - DORH podnio istražni zahtjev protiv Paravinje zbog sumnje da je ubio i pokušao silovati Antoniju. Pročitajte ga OVDJE

17.30 - Paravinja bi se navodno mogao dovesti i u vezu s nestankom 48-godišnje Slovakinje Viere Malovikove koja je nestala prije tri godine.

17.00 - Pročitajte što je Paravinja kazao istražiteljima OVDJE

16:38 - Sarajevo-x javlja kako je pronađeni tahograf, kojega je kod sebe imao Paravinja, trebao policiju navesti na lažan trag. Policija im je potvrdila da je tahograf lažan te da je Paravinja samo želio zavarati policiju.

16:23 - Ministarstvo pravosuđa o Paravinji: Znali smo za njega, ali se nitko nije raspitivao

16:15 - Potraga za Antonijom je završila za danas, izvijestila je policija. Ronioci ne smiju više roniti pa se potraga nastavlja sutra.

16:00 - Kako doznajemo s mjesta događaja pripadnici GSS-a oko 15.30 završili su s pretragom terena za koji su bili zaduženi. I dalje ostaju u blizini kako bi mogli priskočiti ako policiji zatreba pomoć. Policija nastavlja s pretragom. "Policijski psi u nekoliko su navrata nanjušili nešto, nadali smo se da je neki trag, no ništa nismo pronašli.", rekao je za Index Vinko Prizmić.

14:50 - Roditelji vjeruju da je živa: Pokazali nam fotografiju lijepe Antonije na maturalnoj večeri. Više ovdje

14:45 - Glasnogovornik policije Krunoslav Borovec je danas ponovio da Paravinju nismo mogli 2007. godine izručiti Srbiji zbog optužbi za silovanje, jer je bio hrvatski državljanin. Kazao je da iz Beograda Ministarstvu pravosuđa i DORH-u nije stigao niti pozitivan, a niti negativan odgovor na pitanje o preuzimanju kaznenog progona. Cijelu izjavu Krunoslava Borovca pročitajte ovdje.

14:30 - Osnovni sud Sokolac odredio je pritvor za Paravinju zbog silovanja koje je počinio 2005. godine na tom području

14:10 - Antonijina obitelj  sastala se s gradonačelnikom Drniša

14:00 - Glasnogovornica policije rekla nam je kako je normalno da se prilikom pretrage tolikog prostora pronađu brojni predmeti pa i odjeća, no dok ne budu gotova vještačenja ništa se ne može dovesti u vezu s nestalom osobom. Prema neslužbenim informacijama pronađena je, između ostalog, i ženska odjeća, no prije nego forenzički dokazi ne potvrde da bilo kakvi pronađeni predmeti imaju veze s Antonijom policija neće izlaziti u javnost s detaljima. "Mi ono što pronađemo ne možemo dovesti u vezu s nestalom osobom dok god ne budu gotove barem preliminarne analize. A tijekom pretrage pronađemo svega i svačega. Većina stvari nema veze sa slučajem", dodala je Kosor

13:00 - Izjavu novinarima je dala sestra nestale Antonije, Ana Bilić na policijskom punktu. S njom je bila i Katarina Bilić, još jedna sestra. I dalje vjeruju da je njihova Antonija živa te se zahvaljuju hrvatskoj javnosti. "Kompletni sustav je zakazao! Kako god ovo završilo osobno ćemo se pobrinuti da se ovako nešto više ne ponovi u Hrvatskoj. Nadam se da će se predsjednici Hrvatske, BiH i Srbije sastati i pobrinuti da da ovog više nikada ne dođe", govorila je ogorčena Ana.

"Ne vjerujem u legitimnost istrage! Tražim da se monstruma ispita u Hrvatskoj! I tražim da uhite njegovu suprugu", dodala je Ana ponavljajući kako njihova obitelj vjeruje da je Antonia živa.

12:45 - Nakon našeg razgovora s glasnogovornicom poslala je priopćenje svim medijima u kojima je još jednom ponovila kako tijelo nije nađeno. "Još je u tijeku intenzivna potraga na području od Oklaja do Kistanja, uključujući i rijeku Krku, a u potrazi sudjeluje ukupno 130 osoba, od kojih 110 policajaca ove policijske uprave i splitsko-dalmatinske i zadarske Policijske uprave, uz 20 pripadnika GSS i manji broj vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnoga društva iz Drniša. Dosadašnjom pretragom nije pronađeno tijelo nestale maloljetne Antonie Bilić", istaknuto je.

12:27 - Glasnogovornica šibenske policije moli medije i građane da ne uznemiravaju obitelj i ne opstruiraju istragu i pretragu navodima da je tijelo pronađeno. "Potraga traje, nema još nikavih indicija. Tijelo nije pronađeno", rekla nam je Marica Kosor.

12:08 - Tijekom noći je Paravinja rekao policajcima da je stao na mostu te je točno opisao područje gdje je bacio tijelo u rijeku Krku. Ronioci su HRT-u kazali da je područje koje se pretražuje izrazito teško i nepristupačno te da su rukama morali dirati dno kako bi znali ima li nešto na njemu.

11:57 - Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske izjavio je novinarima na terenu kako se prilikom pretrage koristi sofisticirana ronilačka opremna, kanui te tri specijalna psa. Dodao je kako se u potragu uključio i helikopter. Načelnik uprave krim policije MUP-a Vitomir Bijelić izjavio je kako vjeruju da se tijelo djevojke nalazi na području koje se pretražuje.

11:45 - Dragan Paravinja je prebačen u tranzicijski zatvor Kula u istočnom Sarajevu. Osnovni sud u Sokolcu sada mora odlučiti hoće li ga zadržati ili će ga prebaciti u federalni zatvor zbog izručenja Srbiji ili Hrvatskoj.

11:20 - "Intenzivno se pretražuje područje rijeke Krke. 120 policajaca i 20 GSS-ovaca je uključeno u potragu. Dosad nemamo nikakvih posebnih činjenica.", rekla nam je glasnogovornica šibenske policije koja se nalazi u Drnišu. Kako neslužbeno doznajemo najviše posla zapravo imaju ronioci koji pretražuju rijeku Krku

10:45 - Dragan Paravinja bit će uskoro priveden na Osnovni sud u Sokolcu koji je 2005. godine za njim raspisao tjeralicu zbog silovanja; Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor obratit će se novinarima

10:27 - Kako je to moguće: Od 2007. raspisana Interpolova tjeralica ali Paravinja je slobodno šetao Hrvatskom

10:00 - Sinoć su se oko Antonijine kuće skupili prijatelji i rodbina, roditelji su shrvani od tuge, cijeli Drniš je u šoku

9:00 - Razgovarali smo s glasnogovornicom policije Maricom Kosor. Rekla je da sve ide po planu te da se intenzivno traga za tijelom. Na pitanje koliko je osoba uključeno u potragu nije nam mogla odgovoriti. "Na terenu je dovoljan broj policijskih službenika za koje stožer smatra da će kvalitetno i brzo obaviti posao", rekla je. Također, nismo dobili odgovor na pitanje niti za procjenu koliko će trajati pretraga terena. Kosor nam je kazala kako nema procjene jer ukoliko se ne nađe tijelo na području koje se sada pretražuje, kreće se s daljnjom pretragom, sve dok se ne nađe tijelo. Rekla nam je i kako helikopter zasad nije uključen u akciju.

8:00 - Pretraživat će se i Brljansko jezero

7:30 - Pretraga terena je započela u sedam sati ujutro.

Podsjetimo, Dragan Paravinja jučer je policiji rekao da je ubio Antoniju i da je bacio njeno tijelo. No, proteklih dana više je puta lagao, a jučer nije bio poligrafski testiran kako bi se utvrdilo govori li istinu. Također, direktor policije RS te zamjenik ravnatelja hrvatske policije rekli su kako ne mogu govoriti o detaljima iskaza dok se ne potvrdi da Paravinja govori istinu.

Sestra Antonije Bilić, kojoj nema traga već tri tjedna i za kojom je danas počela intenzivna potraga na širem području od mjesta Oklaj prema Kistanjama uključujući i rijeku Krku, zamolila je preko Facebooka da se izbrišu sve R.I.P. grupe jer ona i obitelj ne vjeruju u ono što priča Dragan Paravinja.

"Dragi prijatelji, obraćam vam se u ime obitelji Bilić, molim vas da izbrišete sve R.I.P grupe budući da ne vjerujemo u legitimnost izjave ovog monstruma dok se ne isporuči Republici Hrvatskoj, ponovno ispita i pristane na poligrafsko ispitivanje. S poštovanjem Ana Bilić!", zamolila je Ana Bilić.

Pročitajte više