Anđelka Jelenić nastavlja prosvjed

PRED Općinskim sudom u Glini danas je majka četvero djece Anđelka Jelenić nakon dvodnevna prekida nastavila miran prosvjed zbog sudske presude da se s obitelji iseli iz kuće u Glini.

Kuću je njezin suprug policajac kupio uz suglasnost MUP-a i ovjere svih mjerodavnih tijela, ali su", kaže, "postali žrtve organiziranog kriminala i prijevare".

Prosvjed je počela 21. prosinca, kad su je poduprli Sindikat policije Hrvatske i svih devet braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije s više od 8500 članova, te brojni Glinjani, predsjednički kandidat HSP-a Slaven Letica, a prekinula ga je, kaže, 24. prosinca zbog ozeblina i pogoršana zdravstvenog stanja.

"Moram nastaviti prosvjed zbog budućnosti svoje djece i svoje obitelji jer ćemo, ako se slučaj ne riješi, ostati na cesti", izjavila je Anđelka Jelenić. Prosvjed će nastaviti sutra ujutro, a kao i danas pridružit će joj se i županijski povjerenik Sindikata policije Ante Barić, susjedi i prijatelji.

Kuću je preko posrednika od Radojke i Dušana Resanovića, kupio njezin suprug, policijski službenik Policijske postaje u Glini, uz suglasnost MUP-a i ovjeru dvoje javnih bilježnika u Zagrebu, zajmom Privredne banke Zagreb od 350 tisuća kuna.

Posrednik je, po riječima Anđelke Jelenić, imao punomoć vlasnika kuće ovjerenu od javnih bilježnika također iz Zagreba, a kupoprodajni ugovor i zapisnik o isplati cjelokupne svote ovjereni su također kod dvoje javnih bilježnika u Zagrebu.

Radojka i Dušan Resanović tužili su obitelj Jelenić, tvrdeći da zagrebačkoga posrednika nikad nisu opunomoćili za prodaju kuće, te su zatražili povrat kuće u svoje vlasništvo i naknadu od 100 tisuća kuna od obitelji Jelenić za najamninu u proteklih pet godina.

Pročitajte više