Anketa: Građani Istre za još bolju suradnju s Vladom

Poglavarstvo Istarske županije trebalo bi s Vladom više surađivati, smatra 65 posto od 519 anketiranih građana Istarske županije. L

Istarski župan Ivan Jakovčić upoznao je danas novinare s rezultatima istraživanja javnog mnijenja koje je naručila ta županija, a u sklopu koje je anketirano 519 građana. Oko 65 posto anketiranih građana smatra da je narkomanija najveći problem u Istri, 96 posto njih podržava osnivanje istarskog sveučilišta, a 95 posto građana podupire izgradnju nove bolnice u Puli.

"Postotak građana koji podržava izgradnju nove bolnice i osnivanje sveučilišta obvezuje Istarsku županiju i Vladu koja je dala potporu tim projektima", zaključio je Ivan Jakovčić.

Govoreći o projektu izgradnje nove bolnice u Puli, Ivan Jakovčić je rekao kako je premijer Ivo Sanader jasno iskazao svoju potporu tom projektu te kako, neovisno o razvoju situacije s ministrom zdravstva Andrijom Hebrangom, ne vjeruje da će Vlada odustati od tog zajedničkog projekta.

Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo potporom koju su birači u Istri dali predsjedničkom kandidatu Stjepanu Mesiću.

Izjavu predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića kako su "njegovi birači prepametni da bi u drugom krugu glasali za Mesića" ocijenio je uvredom za 80 posto građana Istre koji su poduprli Stjepana Mesića.

"Osuđujem takvu skandaloznu izjavu predsjedničkog kandidata koji na takav način podcjenjuje građane Hrvatske i Istre. Mi koji smo glasali za Mesića nismo budale, već je to bio naš demokratski izbor", naglasio je Jakovčić.

Komentirajući izjavu Stjepana Mesića da će, kako je rekao, "puhati za vrat svakoj vladi, pa tako i Sanaderovoj, koja nije izradila gospodarsku strategiju", istarski župan Ivan Jakovčić ocijenio je da je riječ o klasičnom političkom prepucavanju između dvaju tabora u predsjedničkoj kampanji.

(Hina) xdspo yvkn

Pročitajte više