ANKETA Jesu li maturanti danas pretjerali?

Foto: Index/Radio Korzo/Hina

PROŠLA je još jedna norijada, a osim nereda na ulicama i trgovima, u zraku je ostalo i pitanje jesu li srednjoškolci ove godine ipak prešli granicu.

>> Pogledajte snimke divljanja maturanata: Urlali ustaški pozdrav, uništavali spomenik, bacali dimne bombe...

Posljednji dan škole brojnim tinejdžerima i ove godine, kao i prijašnjih, protekao je uz popratne incidente.

Uz uobičajeno gađanje brašnom, pjevanje, plesanje i ostali srednjoškolski folklor, primijećeni su i zabrinjavajući ispadi ovogodišnjih maturanata.



Osim poslovičnog opijanja, zbog kojeg su jednog učenika onesviještenog nosili s Trga bana Jelačića, hrvatski mladići i djevojke danas su pjevali ustaške pjesmuljke, bacali dimne bombe, palili bengalke i oskvrnjivali spomenike.









Jesu li pretjerali?


Njihovo ponašanje bilo je okidač za rasprave na forumima i društvenim mrežama. Postavilo se pitanje jesu li maturanti ove godine ipak pretjerali? Radi li se samo o dosad stoput viđenoj mladenačkoj ludosti, inatu, ispucavanju nakupljene negativne energije ili ustašovanje i korištenje stadionske pirotehnike ipak ima neku dublju, maligniju pozadinu?

Odražava li ponašanje hrvatskih golobradih tinejdžera duh vremena u kojemu živimo ili samo stariji komentatori zaboravljaju prošle generacije maturanata koji su se na jednak način "zabavljali"?

Što vi mislite?

 

Pročitajte više