AFERA MERCEDES

ANKETA Treba li Gabrijela Žalac dati ostavku?

Foto: Index/Pixsell/Marko Lukunic

GABRIJELA ŽALAC ostavku je mogla dati kada je u subotnje jutro pregazila djevojčicu u Vinkovcima. Mogla se ministarske fotelje odreći kada joj je istoga dana policija naplatila kaznu za vožnju s vozačkom dozvolom koja je istekla prije tri godine. 

No nije to napravila. 

Za nju i premijera Andreja Plenkovića cijela je priča bila gotova kada je izvadila 500 kuna iz novčanika i platila kaznu. Ona mu je ponudila mandat na raspolaganje, što zapravo ništa ne znači, a on joj je rekao da i dalje ima povjerenja u nju. 


No Gabrijela Žalac je sada kompromitirana na sasvim drugom nivou. Otkrićem da njen suprug koristi skupocjeni automobil koji ni ona ni on ne mogu platiti, a koji je prigodno unajmila njena majka, Žalac je zašla u područje sumnjičenja za korupciju. 

I to ne mogu izbrisati nikakva opravdanja o podmetanju u unutarstranačkim borbama. Taj automobil nije imao što raditi u njenom dvorištu, a njen suprug nije smio sjesti u njega. 

Gabrijela Žalac samo je jedan od utega vladi premijera Andreja Plenkovića. Trenutno najteži. Teži čak i od Josipa Stojanovića Jollyja, koji je njenim roditeljima za 900 eura mjesečno iznajmio auto, na plećima ministra financija Zdravka Marića.

Pročitajte više