Ante Gotovina uputio posljednji pozdrav Slobodanu Miloševiću

HRVATSKI general Ante Gotovina jedan je od 34-rice haških optuženika koji su se potpisali pod osmrtnicu Slobodana Miloševića, a u kojoj stoji tekst "posljednji pozdrav haškom suborcu", javlja B92.

U osmrtnici (srb. Čitulji) u današnjim dnevnim listovima "Politika" i "Večernje novosti" 34 haška optuženika raznih nacionalnosti izrazila su sućut Miloševićevoj obitelji.

Sućut su izrazili: Momčilo Krajišnik, Ante Gotovina, Vojislav Šešelj, Mladen Naletilić, Veselin Šljivančanin, Mile Mrkšić, Miroslav Radić, Drago Nikolić, Milomir Stakić, Blagoje Simić, Savo Todorović, Dušan Fuštar, Zoran Žigić, Stanislav Galić, Momčilo Gruban, Vidoje Blagojević, Radoslav Brđanin, Milan Lukić, Milan Martić, Mitar Rašević, Milorad Trbić, Ljube Boškoski, Ivica Rajić, Paško Ljubičić, Milorad Krnjojelac, Ljubiša Beara, Dragomir Milošević, Sredoje Lukić, Vujadin Popović, Vinko Pandurević, Duško Knežević, Željko Mejakić i Ljubiša Borovčanin, izvješćuje B92.

List "Politika" prenosi kako je Miloševićeva kćer Marija osmrtnicu objavila u listu "Pobjeda" te da je to bila jedina osmrtnica za Slobodana Miloševića u tom listu.

Socijalistička partija Srbije dala je osmrtnicu u kojoj piše: "Braneći Srbiju, tragično je preminuo naš predsjednik Slobodan Milošević. Srbija i SPS su ponosni što nas je vodio i ponosni smo što smo bili njegovi suvremenici. Povijest nam nikada ne bi oprostila ako napustimo ono za što se borio. Do konačne pobjede!".

Posljednji pozdrav Miloševiću uputili su njegovi bivši stranački prijatelji i drugi politički istomišljenici.

Sken Miloševićeve osmrtnice iz srbijanskih dnevnih novina objavljen je danas i na Indexovom forumu (glavna slika).

I.K.

Pročitajte više