Ante Šapina opet pod istragom: Namjestio utakmicu Njemačke i San Marina?

ANTE ŠAPINA opet je u centru kladioničarskog skandala. Hrvatski državljanin koji se proslavio u sklopu afere namještanja utakmica prije pet godina opet je pod istragom. Istražitelji sumnjaju da je sudjelovao u namještanju utakmice između mladih reprezentacija Njemačke i San Marina.

Radi se o kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo mladih koje je odigrana u studenom prošle godine. Der Spiegel tvrdi da posjeduju dokumente koji ukazuju da je ova utakmica bila namještena, kao i da je Šapina bio među organizatorima namještanja. Radi se o nastavku istrage koja je krajem prošle godine pokrenuta u Bochumu, a koja je nedavno dovela i do uhićenja u Hrvatskoj.

Šapina platio sucu utakmice 50.000 eura?

Ante Šapina navodno je platio nogometnom sucu Igoru Iščenku 50.000 eura kako bi Njemačka zabila San Marinu šest, sedam ili više golova. Utakmica je završena rezultatom 11:0. Der Spiegel navodi kako transkripti prisluškivanih telefonskih razgovora dokazuju da je Šapina potplatio suca ali ipak nije uspio zaraditi novac.

Šapina je navodno na namještenu utakmicu planirao uplatiti 70.000 eura, ali kladionica u Londonu nije željela primiti njegovu uplatu. Šapini je tako promakla laka zarada od 120.000 eura. Nogometni sudac kojeg je Šapina navodno potplatio istražiteljima je u razgovoru dva tjedna nakon sporne utakmice kazao da je nevin. Odvjetnik Ante Šapine, koji je zbog svjedočenja suca Roberta Hoyzera već bio osuđen na dvije godine i 11 mjeseci zatvora, zasad ne želi ništa komentirati. Bez komentara su i u Njemačkom nogometnom savezu.

Akcija Offside pokrenuta zbog istrage u Njemačkoj

Podsjećamo, kao rezultat njemačke istrage u Hrvatskoj je pokrenuta akcija Offside, koja je nedavno rezultirala uhićenjima veće skupine nogometaša, te trojice kladioničara koji su ih podmićivali i tako namještali rezultate utakmica. Akcija Offside lansirana je nakon što su iz Njemačke stigle informacije da se utakmice namještaju i u Hrvatskoj.

Pročitajte više