Hrvoje Šimić prijavio Antonia Alvareza III., tvrdi da radi bez radne dozvole

Foto: FAH

SPAŠAVANJE Agrokora danas je dobilo neočekivani zaokret. Naime, Hrvoje Šimić podnio je prijavu Carinskoj upravi, koja je pod Ministarstvom financija, protiv glavnog direktora za restrukturiranje Agrokora, Antonia Alvareza III, društva iz kojeg dolazi te koncerna Agrokor i odgovornih osoba, odnosno uprave, javlja N1.

Šimić je prijavio Alvareza zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti te rada bez prijave poslodavaca kod mirovinskog osiguranja. Kako odvjetnik navodi, prekršen je članak 9. Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

"Da bi poslovali u RH moraju imati osnovanu podružnicu, a danas je u podne nisu imali prema stanju u Sudskom registru. Oni su strani državljani i da bi poslovao, mora imati OIB. On izgleda nema radnu dozvolu. Zato sam pozvao Carinsku upravu u nadzor nad ovim poduzećima", kazao je Šimić.

 

"Agrokor može zaposliti stranu firmu da obavlja poslove u Nizozemskoj, ali ne može pozvati stranu tvrtku ili pojedince da rade u Hrvatskoj bez prijave", dodao je.

Oglasio se i Agrokor

Iz Agrokora su za N1 poručili da Alvarez III ima ugovor s Agrokorom.

"Angažman tvrtke Alvarez& Marsal u skladu je sa važećim zakonskim propisima RH", napisali su u pisanom odgovoru.

Pročitajte više